Trellis schutting

Filters
3 ProductenPagina 1 van 1

Een trellis schutting is de ideale tuinafscheiding waarbij je een ruimtelijk effect blijft behouden. Met trellisschermen kun je allerlei mooie effecten in je tuin creëren. Hier ben je op de juiste plek voor leuke ideeën. Daarnaast kun je deze schermen ook heel gemakkelijk online bestellen, zodat ze binnen enkele dagen gewoon bij je thuis worden afgeleverd. Hierdoor kan je er binnen no-time mee aan de slag in je tuin. Meer weten? Lees dan hier snel verder voor meer informatie.

Wat is een trellis schutting precies?

Ben je nieuw in de wereld van het vormgeven van tuinen en het bouwen van schuttingen? Dan heb je mogelijk ook nog nooit van een ‘trellis schutting’ gehoord. Je zal dit echter vast wel al eens gezien hebben. Het gaat hierbij namelijk om een tuinafscheiding met een scherm dat bestaat uit een open gaas. We noemen het ook wel een staalmat. Dit is dus een open vorm van tuinafscheiding. Een schutting hoeft namelijk niet altijd tot doel te hebben om meer privacy te creëren. Dit is overigens wel mogelijk met een trellis schutting, want je kunt de gaaspanelen bijvoorbeeld laten begroeien met klimplanten, zoals klimop. Wat is er allemaal mogelijk met een trellisscherm? We vertellen je er hieronder meer over.

Sfeervolle indeling van je tuin

Een trellis schutting in je tuin hoeft niet altijd dienst te doen als erfafscheiding. Misschien heb je een grote tuin en wil je deze verdelen in aparte onderdelen. Een trellisscherm is daarvoor bij uitstek heel geschikt, omdat ze wel voor een afscheiding zorgen, maar tegelijkertijd een open karakter bieden. Je kunt ze bijvoorbeeld plaatsen al terrasafscheiding of als afscheiding van een moestuin. Het is ook een leuk idee om er rozen of andere mooie bloemen tegen te plaatsen voor een nog groter esthetisch effect. Je kunt hiermee op een mooie manier je tuin vormgeven. Als volgt vertellen we je meer over een trellis schutting als erfafscheiding.

Een schutting met trellisschermen als windbrekers

Wil je graag een schutting bouwen als erfafscheiding? Ook dan kan het een goed idee zijn om met trellisschermen te werken. Een trellis schutting heeft diverse functies. Zo kan deze schutting dienstdoen als windbreker. Heb je veel wind in je tuin? Dan kan een volledig dichte schutting problemen geven. Door deze schutting te voorzien van een trellis tuinscherm, zorg je ervoor dat je schutting minder snel omvergeblazen wordt. De wind kan er nu immers doorheen waaien. Daardoor komt er minder druk op de schutting te staan. Je zal dan zonder problemen jarenlang plezier hebben van je schutting. Je kunt wel gewoon groen laten groeien op dit deel van de schutting, zodat je toch voldoende privacy hebt. Het gaas zorgt er bovendien voor dat je groene haag perfect bestand is tegen harde wind.

Houd je van veel groen in je tuin?

Veel mensen willen wel graag van veel privacy genieten, maar houden niet van het opgesloten gevoel die een volledig dichte schutting kan geven. Herken je dit? En houd je van veel groen in je tuin? Dan is een trellis schutting mogelijk voor jou een goede oplossing. Je kunt dan bijvoorbeeld houten schermen in je schutting afwisselen met grote trellisschermen. Deze schermen kan je laten begroeien met klimop of andere klimplanten en/of bloemen. Op die manier behoud je wel die natuurlijke uitstraling van je tuin, maar kun je tegelijkertijd ook van voldoende privacy genieten. Om optimaal en gedurende lange tijd van je trellis schutting te kunnen genieten is het wel noodzakelijk om voor de beste materialen te kiezen. Daarvoor ben je bij De Jong Hout & Staalhandel op het juiste adres.

Wat is het beste trellis tuinscherm?

Wanneer je een trellis schutting wilt plaatsen is het belangrijk om te kiezen voor een trellis tuinscherm van hoogwaardige kwaliteit. Op de eerste plaats is het belangrijk dat het gaas van het scherm gegalvaniseerd is. Dit zorgt ervoor dat het gaas niet gevoelig is voor corrosie en gaat roesten. Daarnaast wordt het gaas door het galvaniseren krasbestendig en het ziet er overigens ook mooier uit.

Het gaas wordt vervolgens omgeven door een houten frame. Let ook goed op de kwaliteit van dit frame. Het is belangrijk dat het hout van het frame bestand is tegen weersinvloeden. Je wilt niet binnen no-time al last hebben van houtrot. Goede houtsoorten voor het frame van een trellis tuinscherm zijn: geïmpregneerd hout, Douglas hout en hardhout. Neem eens een kijkje in het online assortiment van De Jong Hout & Staalhandel. Daar vind je precies wat je nodig hebt voor een schutting kopen.

Online bestellen en thuis laten bezorgen

Wil je graag werk maken van jouw project? Bestel dan gemakkelijk online tuinschermen, trellisschermen en schuttingpalen online. Vergeet ook niet om meteen goede bevestigingsmaterialen erbij te bestellen. De Jong Hout & Staalhandel beschikt over een eigen bezorgdienst die ervoor zorgt dat alle onderdelen voor jouw trellis schutting binnen een week bij je thuis worden bezorgd.