Tuinschermen zorgen ervoor dat je heerlijk tot rust kunt komen in je eigen privé omgeving. Houd je ook van relaxen in je eigen tuin? Dan is een tuinscherm ideaal. In dit geval wil je natuurlijk wel dat deze schutting mooi is afgestemd op de stijl en sfeer van jouw tuin. Wat voor mooi scherm past daar dan het beste bij? Hier ben je op de juiste plek voor inspiratie en tips voor een schitterende tuinafscheiding waar je jarenlang plezier van hebt. Bestel vandaag nog, zodat jouw tuinklus nog voordat de zomer in volle glorie aanbreekt geklaard is!

De wereld van schuttingen en tuinschermen

Bij het zetten van een erfafscheiding denken de meeste mensen meteen aan het traditionele ‘muurtje metselen’. Er zijn echter veel meer goede mogelijkheden waarmee je een veel natuurlijkere uitstraling kunt creëren. Want dat is nu juist waarom veel mensen ervan houden om in de tuin te zitten; dit is hun eigen stukje natuur! Het is dan een goed idee om houten tuinschermen als schutting te plaatsen. Hout? Kan dat wel ergens tegen? Wel als je kiest voor de beste materiaalsoorten en bijvoorbeeld een geïmpregneerde schutting, een Douglas schutting of een hardhouten schutting plaatst.

Geïmpregneerde schutting van grenen hout

Grenen hout is een populaire houtsoort en kan voor talloze toepassingen gebruikt worden. Er is echter een probleem met dit hout; het is niet bestand tegen weersinvloeden. Toch is het mogelijk om van dit hout tuinschermen te maken. Daarvoor moet het hout eerst geïmpregneerd worden. Daarna gaat deze schutting tussen de 10 tot 15 jaar mee. Voor een stevig tuinscherm van geïmpregneerd hout raden we je ook aan om in ieder geval voor dikke planken te kiezen van bijvoorbeeld 15 mm. Daarbij is het essentieel dat deze planken voorzien zijn van roestvrijstalen schroeven (RVS), zodat de schroeven niet gaan roesten. In dit geval ben je verzekerd van een geïmpregneerde schutting van hoge kwaliteit.

Kies voor de mooie uitstraling van Douglas tuinschermen

Wat ook tot de mogelijkheden behoort, is een Douglas schutting. Hiermee bedoelen we dat de tuinschermen vervaardigd zijn van Douglas hout. Dit is de laatste jaren een ontzettend populaire houtsoort voor klussen in en rondom huis. Deze populariteit heeft het Douglas hout te danken aan zijn warme uitstraling. Daar zorgt de zachtroze en lichtbruine kleur voor. Bovendien is deze houtsoort een van de weinige soorten die je ook onbewerkt als tuinhout kunt gebruiken. Deze schutting gaat dan 10 tot 15 jaar mee. Je moet wel weten dat onder invloed van het weer het hout na verloop van tijd kan vergrijzen. Sommige mensen vinden dat juist mooi. Liever de originele kleur behouden? Dan kun je het hout van de tuinschermen behandelen.

Een hardhouten schutting voor een superlange levensduur

Als er iets van toepassing is op een hardhouten schutting, dan is het wel dat deze sterk en robuust is. Met tuinschermen van hardhout creëer je werkelijk een topschutting, met een levensduur van tussen de 20 en 25 jaar. Ook de sfeervolle en natuurlijke uitstraling van hardhout spreekt veel mensen aan. Je kunt deze schuttingpanelen bovendien ook prima plaatsen tussen hardhouten of betonnen schuttingpalen voor een prachtige afwerking. Bij De Jong Hout & Staalhandel vind je bijvoorbeeld tuinschermen van Keruing hardhout. Dit hout heeft een mooie bruinrode kleur. Bovendien zijn deze planken 15 mm dik, waardoor je verzekerd bent van een superstevige en duurzame schutting in je tuin.

Zwart als nieuwe trend

Een van de laatste woontrends is het gebruik van zwarte bouwmaterialen. Zo is er ook veel vraag naar zwart hout. Heb je er al eens aan gedacht om zwarte schermen aan te schaffen voor het bouwen van een trendy zwarte schutting? Ook daarvoor ben je bij De Jong Hout & Staalhandel aan het juiste adres. In het assortiment vind je bijvoorbeeld mooie schermen van geschaafd grenen hout dat zwart gespoten is. Deze zwarte coating zorgt ervoor dat het hout uitstekend bestand is tegen weersinvloeden, waardoor je er jarenlang plezier van hebt. Bovendien blijft door de coating de natuurlijke houtstructuur mooi zichtbaar. Met deze zwarte tuinschermen krijgt jouw tuin een moderne en trendy uitstraling.

Inspiratie voor tuinschermen plaatsen

Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte schutting, kijk dan niet alleen naar de soort hout en de kleur, maar ook naar andere decoratieve mogelijkheden. Zo zijn er ook houten schuttingpanelen met een v-trellis. Dit zorgt voor een speels element in je schutting. Of misschien wil je wel gaan werken met een aflopend deel, zodat je een hoogteverschil kunt toevoegen? Ook voor deze aflopende delen ben je bij de De Jong Hout & Staalhandel aan het juiste adres. Wist je bovendien dat je al deze onderdelen voor je schuttingen gewoon online kunt bestellen?

Bestel online alle benodigdheden voor je schutting

Vergeet bij het online bestellen van houten schermen niet om ook schuttingpalen, RVS-schroeven en -beslag en eventueel snelbetonmortel te bestellen. Binnen 1 tot 6 dagen heb je alles in huis en kun je gaan klussen. Heb je nog vragen? Of wil je graag meer tips en adviezen over de beste tuinschermen? Aarzel dan niet om contact op te nemen voor meer informatie.