Een tuinscherm zorgt ervoor dat je heerlijk tot rust kunt komen in je eigen privéomgeving. Houd je ook van relaxen in je eigen tuin? Dan is een tuinscherm ideaal. In dit geval wil je natuurlijk wel dat die mooi is afgestemd op de stijl en sfeer van jouw tuin. Wat voor mooi scherm past daar dan het beste bij? Bekijk ons assortiment en bestel vandaag nog, dan kun je volgende week al afgeschermd in je tuin zitten!

Een natuurlijke tuinafscheiding

Bij het zetten van een erfafscheiding denken de meeste mensen meteen aan het traditionele ‘muurtje metselen’. Maar er zijn veel meer goede mogelijkheden waarmee je juist een natuurlijke uitstraling kunt creëren. Want dat is waarom veel mensen ervan houden om in de tuin te zitten; dit is hun eigen stukje natuur! Een houten tuinscherm is dan een logische keuze.

Wat is een tuinscherm nou precies?

Een tuinscherm is een belangrijk onderdeel van je schutting. Het is het geheel van de panelen dat tussen de schuttingpalen geplaatst wordt. Eigenlijk wat je direct voor je ziet als je aan een schutting denkt. Je kunt de tuinschermen los bij ons bestellen, zodat je zelf je schutting samen kunt stellen. Onze tuinschermen zijn van hout en zijn beschikbaar in diverse soorten: douglas, hardhout, grenen en hillhout. Bovendien heb je ook nog de keuze uit geïmpregneerd hout.

Geïmpregneerde tuinschermen

Een houten tuinscherm gaat langer mee als het hout geïmpregneerd is. Daarom vind je bij ons ook geïmpregneerde grenen tuinschermen. Voor een stevig tuinscherm van geïmpregneerd hout raden we je ook aan om in ieder geval voor dikke planken te kiezen van bijvoorbeeld 15 mm. Daarbij is het essentieel dat deze planken voorzien zijn van roestvrijstalen schroeven (RVS), zodat de schroeven niet gaan roesten. In dit geval ben je verzekerd van een geïmpregneerde schutting van hoge kwaliteit.

Douglas tuinschermen

Douglas is ook een erg populaire houtsoort voor tuinschermen en andere toepassingen buiten. Die populariteit heeft het Douglas hout te danken aan zijn warme uitstraling. Daar zorgt de zachtroze en lichtbruine kleur voor. Bovendien is deze houtsoort een van de weinige soorten die je ook onbewerkt als tuinhout kunt gebruiken. Deze tuinschermen gaan dan ook 10 tot 15 jaar mee. Je moet wel weten dat onder invloed van het weer het hout na verloop van tijd kan vergrijzen. Sommige mensen vinden dat juist mooi. Liever de originele kleur behouden? Dan kun je het hout van de tuinschermen behandelen.

Hardhouten tuinschermen

Hardhout is, zoals de naam al doet vermoeden, sterk en robuust hout. Ideaal dus voor een tuinscherm dat wel tegen een stootje moet kunnen. Door de stevigheid van het hout gaan hardhouten tuinschermen tot wel 25 jaar mee, als je het in de tussentijd goed behandelt. Naast dat het stevig is, heeft hardhout ook een warme en natuurlijke uitstraling. Je kunt deze schuttingpanelen bovendien ook prima plaatsen tussen hardhouten of betonnen schuttingpalen voor een prachtige afwerking. Bij De Jong Hout & Staalhandel vind je bijvoorbeeld tuinschermen van Keruing hardhout. Dit hout heeft een mooie bruinrode kleur. Bovendien zijn deze planken 15 mm dik, waardoor je verzekerd bent van een superstevige en duurzame schutting in je tuin.

Een moderne zwarte tuinafscheiding

Een van de laatste woontrends is het gebruik van zwarte bouwmaterialen. Zo is er ook veel vraag naar zwart hout. Heb je er al eens aan gedacht om zwarte schermen aan te schaffen voor het bouwen van een trendy zwarte schutting? Ook daarvoor ben je bij De Jong Hout & Staalhandel aan het juiste adres. In het assortiment vind je bijvoorbeeld mooie schermen van geschaafd grenen hout dat zwart gespoten is. Deze zwarte coating zorgt ervoor dat het hout uitstekend bestand is tegen weersinvloeden, waardoor je er jarenlang plezier van hebt. Bovendien blijft door de coating de natuurlijke houtstructuur mooi zichtbaar. Met deze zwarte tuinschermen krijgt jouw tuin een moderne en trendy uitstraling.

Overige opties

Is een standaard houten tuinscherm nou niet wat voor jou? Dan kun je bij ons ook nog kiezen voor hillhout tuinschermen en trellis schuttingen. Hillhout tuinschermen zijn van nog hogere kwaliteit en zijn opgebouwd uit dunnere planken. Trellis schuttingen zijn schuttingen waarbinnen een gaaspaneel is geplaatst. Hier kun je bijvoorbeeld klimplanten aan bevestigen.

Palen en tuindeuren

Met alleen tuinschermen ben je er natuurlijk nog niet, het moet ook nog bevestigd worden aan palen. Ook de beste palen vind je gewoon in onze webshop. Wil je een extra toegang tot de tuin hebben? Dan is ook een tuindeur geen overbodige luxe. Kies de deur die past bij jouw tuinschermen en bestel direct.

Inspiratie

Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte tuinafscheiding, dan kijk dan niet alleen naar de soort hout en de kleur, maar ook naar andere decoratieve mogelijkheden. Zo zijn er houten schuttingpanelen met een v-trellis. Dit zorgt voor een speels element in je schutting. Of misschien wil je wel gaan werken met een aflopend deel, zodat je een hoogteverschil kunt toevoegen? Ook voor deze aflopende delen ben je bij de De Jong Hout & Staalhandel aan het juiste adres. Wist je bovendien dat je al deze onderdelen voor je schuttingen gewoon online kunt bestellen?

Bestel je tuinscherm online

Vergeet bij het online bestellen van houten schermen niet om ook schuttingpalen, RVS-schroeven en -beslag en eventueel snelbetonmortel te bestellen. Binnen 1 tot 6 dagen heb je alles in huis en kun je gaan klussen. Heb je nog vragen? Of wil je graag meer tips en adviezen over de beste tuinschermen? Aarzel dan niet om contact op te nemen voor meer informatie.