Geïmpregneerde schutting

Filters
13 ProductenPagina 1 van 1

Een geïmpregneerde schutting zorgt voor meer privacy in de tuin. Door je erfafscheiding te maken van geïmpregneerde houtschermen weet je daarnaast zeker dat deze jarenlang meegaat. Echter, voordat je hiermee aan de slag gaat, helpen we je hier op weg met tips, zodat jouw klusproject met tuinhout gegarandeerd een succes wordt. Je moet namelijk wel rekening houden met een aantal aandachtspunten. We vertellen je meer.

Wat wordt er eigenlijk bedoeld met ‘geïmpregneerd’?

Binnen de kluswereld kom je vaak deze term tegen. Maar wat betekent het nu precies als hout geïmpregneerd is? Dit is een speciaal behandelproces waarmee hout, dat normaal gesproken snel zou gaan rotten onder invloed van weersomstandigheden, nu ineens jarenlang probleemloos meegaat. Het hout wordt hiervoor in een grote ketel geplaatst die vacuüm wordt getrokken. Vervolgens wordt de ketel gevuld met impregneermiddel dat onder druk in het hout wordt geperst. Dit proces wordt ook wel drukimpregneren genoemd. Het hout wordt hierdoor niet alleen waterafstotend, maar ook schimmel- en insectenwerend. Van het hout worden onder meer tuinschermen voor een geïmpregneerde schutting gemaakt.

Welke soorten tuinschermen bestaan er?

Je hebt de beslissing genomen om een schutting te plaatsen, dan is het tijd om actie te ondernemen. Welke materialen heb je nodig? Het belangrijkste zijn de tuinschermen, want deze zijn zeer bepalend voor de uitstraling van de geïmpregneerde schutting. Daarvoor ben je op het juiste adres bij de webshop van De Jong Hout & Staalhandel. Hier vind je tuinschermen met dikke planken van 15 mm die RVS geschroefd zijn. Deze tuinschermen staan in voor een stevige en duurzame geïmpregneerde schutting. Ze zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Welke maten zoek je? De tuinschermen zijn beschikbaar in de maten 180x180 cm en 90x180 cm. Deze schermen zijn bovendien voorzien van het FSC-keurmerk. Dit betekent dat het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen of uit de recyclage.

Goed fundament voor je geïmpregneerde schutting

Hoe is het gesteld met de grond waar je de schutting wilt plaatsen? Je wilt niet dat de houten palen binnen no-time wegzakken en je schutting scheef en onstabiel wordt. Of wat dacht je van de vochtige grond die snel het hout begint aan te tasten? Voorkom deze problemen door voor een stevig fundament te zorgen voor je schutting. Het is bijvoorbeeld een goed idee om de schutting palen vast te zetten in snelbeton. Op die manier zullen de palen superlang meegaan en zal je schutting stevig staan. Voor de houten tuinschermen kun je ook een betonband leggen. Het hout staat zo niet direct in aanraking met de vochtige grond. Hoewel het om een geïmpregneerde schutting gaat, kun je met deze maatregelen de levensduur extra verlengen.

Tips voor een geïmpregneerde schuttingen

Bij De Jong Hout & Staalhandel kun je inspiratie opdoen voor een mooie geïmpregneerde schutting. Je kunt de standaard geïmpregneerde tuinschermen namelijk ook afwisselen met andere elementen die van je schutting een waar plaatje maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van schermen met een trellis? Of wat dacht je van een houten schutting met een of meerdere gegalvaniseerde staalmatten? Je kunt deze mooi laten begroeien met klimop planten of andere planten en bloemen. Dat zorgt voor een extra natuurlijke uitstraling. Naast de schermen met de verticale planken, kun je ook kiezen voor trendy tuinschermen met horizontale planken. Dat geeft weer een heel andere uitstraling aan je geïmpregneerde schutting.

Bespreek het met de buren

Iedereen kent wel het gezegde: ‘Beter een goede buur, dan een verre vriend.’ Daarin schuilt veel waarheid. Zet daarom niet zomaar een geïmpregneerde schutting neer, maar bespreek je plannen eerst met je buren. De kans is groot dat ze ook in zijn voor dit idee en mogelijk kunnen jullie er samen werk van maken. Ook de kosten zouden jullie dan samen kunnen delen. Daarnaast is het essentieel dat je de geïmpregneerde schutting op de juiste plaats zet. Je wilt niet de erfgrens overschrijden en je daarmee allerlei problemen op de hals halen. Raadpleeg daarom het kadaster. Voordat je zomaar in het wilde weg begint met de schutting bouwen, zet de juiste plek eerst af met paaltjes en een touwtje, zodat je zeker weet dat je op de juiste plek aan de slag gaat. Blijf overleggen met de buren en betrek ze in dit plan.

Bestel alle materialen gemakkelijk online

Weet je ondertussen wat je wilt? Bestel dan heel gemakkelijk online alle materialen die je nodig hebt voor het bouwen van jouw geïmpregneerde schutting. Binnen een week wordt alles door onze eigen bezorgdienst thuisbezorgd en kun je beginnen met jouw project. Je kunt voor meer informatie en tips ook gewoon contact opnemen met de experts van De Jong Hout & Staalhandel. Ze kunnen je perfect helpen om van jouw geïmpregneerde schutting een succes te maken.