MDF 

MDF is een geperste plaat met middelharde dichtheid. Hierdoor is MDF heel goed en eenvoudig te bewerken. MDF platen worden veel in de interieurbouw toegepast voor kasten, scheidingswanden en meubels. Onze MDF platen zijn geschuurd en verkrijgbaar in diverse varianten en diktes. 

Wat is MDF?

MDF is de afkorting van Medium Density Fibreboard. Een MDF plaat bestaat uit vezels van verschillende houtsoorten en kunsthars. Deze vezels worden samengeperst tot een plaat. Een groot voordeel van MDF is dat het niet splintert. Zo kun je het heel gemakkelijk bewerken zoals zagen, boren, frezen en schuren. 

Verschillende soorten MDF

de Jong heeft verschillende soorten MDF platen in het assortiment. Zo hebben wij voor vrijwel elke klus een passende plaat. Onderstaand de verschillende varianten uitgelicht:

  • Standaard MDF - Geschikt voor binnen gebruik. Meestal toegepast voor wanden, meubels en lijsten
  • Vochtwerend MDF - Te herkennen aan de groene (V313) kleur. Geschikt voor binnentoepassing, maar beter bestand tegen vocht. Deze platen worden veel gebruikt bij keukens en badkamermeubels. 
  • MDF gegrond - Deze platen zijn al voorgegrond. Hierdoor is de plaat direct af te lakken. Zowel in de standaard als vochtwerende uitvoering leverbaar. 

MDF afwerken en schilderen

MDF platen zijn makkelijk te bewerken. Het plaatmateriaal is relatief zacht. Je kunt het gemakkelijk zagen en boren. Bevestigen kan eenvoudig met nagels, lijm of schroeven. Bij schroeven is het altijd aan te raden om voor te boren als je dicht op de rand wil bevestigen. Schroefgaten kun je netjes wegwerken door deze dicht te plamuren. Als het goed droog is schuur je de restanten eenvoudig vlak met de plaat. Daarna kun je de platen in de (grond)verf zetten. Gezien de zuigende werking van MDF is het belangrijk om altijd een grondlaag aan te brengen. 

MDF platen bestellen

Is MDF ook de geschikte plaat voor jouw project? Bestel dan eenvoudig jouw MDF platen online bij de Jong Hout en Staalhandel! Heb je nog vragen? Neem dan gerust even contact op met 1 van onze medewerkers.