Eén van de populairste schuttingen van dit moment is de betongaas schutting. Ben je op zoek naar een mooie oplossing voor een tuinafscheiding? Dan is deze soort schutting zeker het overwegen waard. Het past bij heel veel woonstijlen en uiteenlopende soorten tuinen. Een groot voordeel van deze schutting is dat je er een schitterende groene tuinafscheiding van kunt maken. We vertellen je hier meer over de mogelijkheden van een schutting met beton en gaas. Daarnaast ben je hier ook op het juiste adres voor informatie over alle benodigdheden.

Voordelen schutting betongaas

Een betongaas schutting heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten schuttingen. Ten eerste is een betongaas schutting erg sterk en duurzaam, waardoor het een langere levensduur heeft dan bijvoorbeeld een houten schutting. Daarnaast biedt een betongaas schutting meer openheid en lichtinval in de tuin, wat een ruimtelijk effect kan creëren. Een betongaas schutting is ook relatief eenvoudig te plaatsen en te onderhouden. Doordat het materiaal niet rot en weinig onderhoud nodig heeft, is het een praktische keuze voor mensen die op zoek zijn naar een schutting die weinig aandacht vergt.

Hoe maak je een betongaas schutting?

Als er één schutting is die gemakkelijk te plaatsen is, dan is het wel een betongaas schutting. Voor deze tuinafscheiding heb je op de eerste plaats goede gaaspanelen nodig. Het is belangrijk dat deze draadmatten voorzien zijn van stevig gaas. Bij de Jong Hout & Staalhandel vind je hiervoor bijvoorbeeld verzinkte draadmatten in diverse afmetingen. Deze matten zijn uitstekend bestand tegen de weersinvloeden en gaan daardoor lang mee. Je kunt ook kiezen voor gegalvaniseerde bouwstaalmatten, die ook wel betongaas, betonmatten of tuingaas worden genoemd. Om dit tuingaas om te toveren tot een stevige schutting heb je uiteraard ook goede schuttingpalen nodig.

Welke schuttingpalen zijn het beste?

Voor het bouwen van een betongaas schutting kun je verschillende soorten schuttingpalen gebruiken. We zullen hier enkele goede opties voor je uitlichten. Een van de mogelijkheden is om voor lariks Douglas schuttingpalen te kiezen, vanwege de lange levensduur. De bijzondere roze-achtige kleur van dit hout geeft je tuin meteen een natuurlijke uitstraling. Je kunt ook kiezen voor palen van geïmpregneerd grenenhout. Onbehandeld is grenen niet geschikt als tuinhout, maar zodra het geïmpregneerd is, dan is het een uitstekende keuze. Dit is de meest voordelige optie. Wil je houten palen die nog langer meegaan? Dan kies je voor hardhout, zoals Azobé hardhout. Deze houtsoort is bij uitstek geschikt voor tuinafscheidingen.

Hoe zit het met roesten van het hekwerk?

Wanneer we het hebben over het bouwen van een betongaas schutting hebben sommige mensen hier in eerste instantie hun twijfels bij. Want gaat het betongaas niet snel roesten? In tegendeel, want een schutting met gaaspanelen heeft juist veel voordelen ten opzichte van andere materialen zoals hout. Zo heb je langer plezier van draadstaal- en bouwstaalpanelen dan van hout. Echter staat metaal er natuurlijk om bekend dat het snel roest. Dit probleem kun je voorkomen door te kiezen voor gegalvaniseerd betongaas. Zelfs tijdens de meest extreme weersomstandigheden zullen geen invloed hebben op de betongaas schutting. Kortom, dit is één van de beste materialen voor het bouwen van een tuinafscheiding.

Wat heb je nog meer nodig?

Voor het plaatsen van een betongaas schutting kun je ervoor kiezen om de houten palen zo in de grond te zetten. Onthoudt in dit geval echter dat de palen sneller kunnen gaan rotten door de voortdurende blootstelling aan vocht in de grond. Dit kan je voorkomen door bijvoorbeeld eerst metalen grondankers plaatsen. Vervolgens kun je de palen daarop plaatsen. Dit biedt het voordeel dat je betongaas schutting veel langer meegaat. Om ervoor te zorgen dat je schutting extra stevig staat, raden we je aan om met behulp van snelbeton de palen vast te zetten. Vergeet ook niet om goede bevestigingsmaterialen te bestellen, waarmee je het gaas vastzet aan de palen. Voor een mooie afwerking kan het ook een goede tip zijn om een bovenregel (afwerklat) te bevestigen.

Tips voor een extra fraaie betongaas schuttingen

We stipten hierboven al even aan dat je een betongaas schutting heel eenvoudig op jouw tuinwensen af kunt stemmen. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om een gedeelte van deze schutting te voorzien van houten panelen ter afwisseling en voor een speelse touch. Of gebruik andere natuurlijke materialen om deze schutting te verfraaien. Zo kun je er bijvoorbeeld hedera klimplanten tegenop laten groeien. Heb je geen zin om daarop te wachten? Bestel dan gewoon een kant-en-klare Hedera haag. Je kunt een betongaas schutting ook combineren met diverse tuinschermen op rol, zoals boomschorsmatten, heidematten of wilgenmatten. Al deze materialen kun je gemakkelijk online bestellen bij De Jong Hout & Staalhandel. Mocht je daarnaast nog graag extra tips willen hebben, lees dan onze montagehandleiding eens door!

Bestel online alle materialen die je nodig hebt

Heb je besloten om een tuinafscheiding te gaan bouwen, dan wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk beginnen. Het kost normaal gesproken veel tijd en moeite om langs de bouwmarkten te gaan en al je materialen uit te zoeken en ze vervolgens mee naar huis te slepen. Waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan? Je kunt alle benodigdheden eenvoudig online bestellen in de webshop van De Jong Hout & Staalhandel. Dankzij onze uitstekend georganiseerde verzending kunnen we binnen heel Nederland binnen een week alles leveren. Plaats direct je bestelling of neem contact met ons op voor meer informatie over je betongaas schutting.