Betongaas schutting

Steeds vaker kiezen consumenten of architecten voor het plaatsen van een groene afscheiding door middel van het plaatsen van een betongaas schutting. Een betongaas schutting is makkelijk te creëren en op onze website vindt u hiervoor alle benodigdheden. Een betongaas schutting wordt gemaakt van stevig gaas wat in de meeste gevallen tussen houten palen wordt bevestigd. De schuttingen hebben een natuurlijke en een industriële uitstraling en daarnaast zijn de schuttingen doorzichtig. De schuttingen zijn ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een veelzijdige afscheiding in de tuin.

De verschillende mogelijkheden

Doordat het uiterlijk van betongaas schuttingen gemakkelijk naar wens is samen te stellen kiezen veel mensen voor deze optie. Het is bijvoorbeeld mogelijk om voor een schutting te kiezen die gemaakt is van hout of andere natuurlijke materialen, maar daarnaast kan men ook kiezen voor andere materialen. Wilt u wat meer groen in de tuin? Kies dan voor de Hedera Helix Hibernica plant, dit is verreweg de meest gebruikte plant om betongaas schuttingen mee te laten begroeien. Voor extra privacy is het eventueel ook mogelijk om natuurproducten op rol zoals heidematten, wilgenmatten of boomschorsmatten tegen uw schutting te plaatsen.

De voordelen van betongaas

Wanneer u ervoor kiest om een nieuwe betongaas schutting te plaatsen, wilt u natuurlijk het liefste dat deze schutting zo lang mogelijk meegaat. Betongaas schuttingen staan erom bekend dat deze zeer lang meegaan, vooral wanneer u gebruik maakt van hoogwaardige materialen. Vanzelfsprekend gaan de bouwstaal- en draadstaalmatten een stuk langer mee dan houten materialen en hierdoor heeft u dan ook jarenlang plezier van uw nieuw geplaatste schutting.

Metaalwerk is duurzamer dan houten materialen, maar vaak wordt metaal geteisterd door roestvorming. Om dit te voorkomen is het mogelijk om te kiezen voor gegalvaniseerd betongaas. Doordat gegalvaniseerd betongaas is bewerkt zullen er geen roestplekken ontstaan. Dit is vooral bij schuttingen die onderhevig aan het weer zijn een voordeel. Een betongaas schutting is dan ook één van de meest duurzame en praktische oplossing voor het maken van tuinafscheidingen.

Het plaatsen van een betongaas schutting

Het maken van een betongaas schutting is heel gemakkelijk en vrijwel door iedereen uit te voeren. Hieronder vindt u een aantal stappen die u kunnen helpen bij het plaatsen van deze schutting.

De voorbereiding

Stap 1: Zet als eerst een rechte lijn uit met piketpaaltjes en draad. Zodra je dit gedaan hebt kan u aan de slag met het in de grond slaan van de paalpunthouders.

Stap 2: Zet uw palen uit op maximaal 150 cm hart op hart. Wanneer u met panelen werkt van 180 x 180 cm is dit 180 cm hart op hart. Eventueel kunt u kiezen voor een tussenmaat van 180 cm.

Stap 3: Zodra de palen in de grond staan dient u de gaten voor te boren met een grondboor en ervoor te zorgen dat de palen netjes waterpas staan.

Stap 4: Voor de stevigheid raden wij iedereen aan om een halve zak sneldrogende betonmortel per paal toe te voegen.

De afwerking

Stap 5: Voor een fraaie afwerking kunt u een bovenregel of afwerklat monteren in dezelfde houtsoort als de palen.

Stap 6: Plaats de bouwstaalmatten of gaaspanelen tegen de palen met de daarvoor bestemde bevestigingsbeugels. De beugels plaats u om de 50 cm.

Stap 7: Indien gewenst kunt u een natuurproduct op rol bevestigen tegen de bouwstaalmatten voor extra privacy in uw tuin. U bevestigd de natuurmatten met gegalvaniseerd ijzerdraad om de 30 cm hart op hart tegen het betongaas.

De afsluiting

Stap 8: Als afsluiting plaatst u de Hedera klimplanten tegen de schutting. Voor een mooie groene en dichte betongaas schutting raden wij u aan om 5 planten per meter te gebruiken.

Stel uw schutting nu eenvoudig samen via onze webshop en profiteer van ons complete assortiment en scherpe prijzen. Ook de Hedera planten zijn het jaar rond te plaatsen met uitzondering van de vorstperiodes. De Jong Hout en Staalhandel is de leverancier voor een betongaas schutting.