Potdekselplanken

Bezorgtarieven NL (zie per artikel) - vanaf € 1500,00 franco
  • Bezorgtarief 'Doos' - € 14,50
  • Bezorgtarief 'Colli' - € 37,50
  • Bezorgtarief 'XL-pakket' - € 54,50
  • Bezorgtarief 'XXL-pakket' - € 67,50
Lariks Douglas plank ca. 2 x 20 cm
Vanaf €1,58
(€6,35 incl. btw)
sale
Zwarte plank ca. 2 x 19,5 x 400 cm
Vanaf €1,70
€8,80
(€9,68 incl. btw)
Zwarte steigerplank ca. 3 x 19,5 x 500 cm
Vanaf €11,25
(€15,13 incl. btw)
sale
Douglas Zweeds Rabat blank 19.5 cm (17,5 cm werkend)
Vanaf €1,89
€9,36
(€10,41 incl. btw)
sale
Douglas Zweeds Rabat Zwart GEÏMPREGNEERD 19.5 cm
Vanaf €2,39
€14,58
(€16,03 incl. btw)
Remmers - Zwarte beits - Induline GW-310
Vanaf €14,14
(€19,01 incl. btw)
Impregneermiddel zwart voor bijwerken
Vanaf €17,55
(€23,60 incl. btw)
Tenco Houtcoat zwart
€26,85
(€32,49 incl. btw)
Potdekselplanken

Wanneer u op zoek bent naar potdekselplanken dan bent u bij De Jong Hout & Staalhandel aan het juiste adres. De planken kunnen gebruikt worden voor maken van een schutting of wand en kunnen over elkaar heen gemonteerd worden. De planken zorgen voor een goede afdekking van uw schutting of wand waardoor regenwater gemakkelijk kan worden afgevoerd. Bekijk hierboven ons complete assortiment.

Wat zijn potdekselplanken precies?

Potdekselplanken zijn houten planken die geschikt zijn om over elkaar heen te monteren. Het is een gewone rechthoekige plank zonder sponning zoals een zweeds rabat.  Dit wordt ook wel ‘potdekselen’ genoemd en de planken hebben hun naam dan ook hieraan te danken. Een gepotdekselde schutting ziet er erg netjes uit en heeft daarnaast ook nog een zekere functie. De manier van het monteren, namelijk het schuin over elkaar heen plaatsen van de planken, zorgt ervoor dat de afwatering en de afdekking van de schutting uitstekend is geregeld. In ons assortiment vindt u verschillende soorten potdekselplanken.

Het plaatsen van de planken

Begin altijd met het plaatsen van, bij voorkeur hardhouten palen. Tegen deze palen bevestigt u de potdekselplanken. Daarnaast raden wij u aan om de onderste plank op een betonband te monteren voor extra stabiliteit en het tegengaan van houtrot. Een hardhouten kantplank is ook een goede optie. De planken monteert u overlappend tegen de palen. Werk met een minimale overlap van 2 cm. U zet de plank 1 maal vast, net boven de overlap. Op deze manier kan de plank werken bij wisseling van vochtgehalte of temperatuur. De bovenste plank schroeft u wel 2-maal. Voor het mooiste resultaat dient u de planken aan beide kanten van de potdekselschutting te monteren.

De voordelen

Zoals u hierboven kunt zien bieden wij verschillende potdekselplanken aan in ons assortiment. De meeste planken zijn vervaardigd van Douglas hout en deze houtsoort heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere houtsoorten. Zo is Douglas hout ten eerste een zeer duurzame houtsoort welke in staat is om tot wel 15 jaar lang mee te gaan. Daarnaast kan deze houtsoort gemakkelijk bewerkt worden en is deze tevens milieuvriendelijk.

Naast dat de eigenschappen van Douglas hout bijzonder goed zijn, beschikt het hout over een warme uitstraling. Niet voor niets is deze houtsoort op dit moment dan ook de meest gebruikte houtsoort voor het maken van overkappingen en schuren in de tuin. De planken kunnen gebruikt worden voor het creëren van een robuuste uitstraling van uw tuin.

De behandeling

De potdekselplanken van Douglas hout zorgen voor een warme uitstraling in uw tuin, maar helaas kan het hout op een gegeven moment gaan vergrijzen. Het is natuurlijk best mogelijk dat u deze vergrijzing mooi vindt, maar wanneer dit niet het geval is heeft u de mogelijkheid om het hout te behandelen. U kunt de planken behandelen met verf, beits of met speciale olie voor Douglas hout. Voordat u echter besluit om het hout te behandelen raden wij u aan om het hout eerst grondig schoon te maken. Voor een diepzwart en lange bescherming kunt u het hout behandelen met Tenco Houtcoat Zwart.

Neem contact met ons op voor meer informatie

Mocht u behoefte hebben aan extra informatie over de producten uit ons assortiment twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze klantenservice staat dag in dag uit voor u klaar. U kunt onze klantenservice bereiken door te bellen naar 0317 – 35 82 28 of door een e-mail te sturen [email protected] Wij staan klaar om al uw vragen over potdekselplanken te beantwoorden.