Geïmpregneerde vlonderplanken

Filters
13 ProductenPagina 1 van 1

Geïmpregneerde vlonderplank

Geïmpregneerde vlonderplanken worden al jaren gebruikt en zijn nog steeds erg populair. Deze vlonderplanken worden onder druk geïmpregneerd waardoor ze water afstoten, schimmels weren en ook nog eens brandvertragend werken. Onze geïmpregneerde vlonderplanken zijn van grenenhout, bekijk op deze pagina ons complete aanbod inclusief balken, regels, schroeven en ander toebehoren.

Vlonder van steigerplanken

Naast de standaard, groen geïmpregneerde steigerplanken kun je ook kiezen voor een vlonder van behandelde steigerplanken! Wat dacht je van onze mooie Old Look steigerplanken! Ook hier kun je een prachtige vlonder mee maken met een warme uitstraling. Het nadeel hiervan is wel dat de planken fijnbezaagd zijn, dus niet erg geschikt om met blote voeten op te lopen. De levensduur is wat beperkter, maar het is ook voor een relatief laag budget te realiseren. 

Voordelen van geïmpregneerde vlonderplanken

Een vlonder van geïmpregneerd naaldhout heeft wat voordelen. Door de impregneer behandeling kunnen de planken meteen verwerkt worden en hoeven ze niet eerst behandeld te worden met een olie of beits. Ook is de prijs een stuk lager t.o.v. hardhouten vlonderplanken. Geïmpregneerde planken zijn van zachthout dus voorboren is niet perse nodig, zeker niet wanneer je de Dynaplus vlonderschroeven gebruikt die voorzien zijn van een boorpunt. Als je geen zelfborende schroeven gebruikt en aan het einde van de plank gaat schroeven is het altijd beter om toch even voor te boren om splijten te voorkomen. 

Levensduur geïmpregneerde vlonder

Onder druk geïmpregneerde planken hebben gemiddeld een levensduur van 10-15 jaar zonder grondcontact. Wij raden aan om als onderregels een klasse hoger te gebruiken, zoals hardhout gezien deze veel meer in contact komen met vuil en vocht. Zo voorkom je dat de vlonderplanken nog goed zijn, maar de onderconstructie na een aantal jaren verrot is. 

De ondergrond

Je kunt je geïmpregneerde vlonderplanken op meerdere ondergronden installeren. Het kan op zand of op bestrating. De ondergrond bepaalt ook wat jij nog aan extra materialen nodig hebt om je vlonder goed vast te zetten. Bekijk onze montagetips voor de juiste uitleg per ondergrond. Heb je toch nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Onderhoud van geìmpregneerde vlonderplanken

Uiteraard is het ook van belang de vlonder goed schoon te houden en af en toe te reinigen. Vooral planken met groeven kunnen best wel snel glad worden. Planken met een glad oppervlak regen en sneller schoon gezien het vuil er makkelijker afloopt. Veeg je vlonder dus regelmatig schoon met een harde bezem en voldoende water. Gebruik hier eventueel terrasreiniger bij.

Je eigen vlonder samenstellen

Ben je enthousiast geworden en wil je je eigen vlonder van geïmpregneerd hout samenstellen? Je vindt er alles voor in onze webshop. Van de geïmpregneerde vlonderplanken zelf tot aan de schroeven waarmee je ze vastmaakt. De planken hebben een warme uitstraling en als je ze goed onderhoudt, blijft dit ook nog jaren zo. Dus waar wacht je nog op?!