Geïmpregneerde vlonderplanken

Filters
13 ProductenPagina 1 van 1

Geïmpregneerde vlonderplanken

Vlonderplanken van geïmpregneerd hout worden al heel lang, maar ook nog steeds toegepast. De vlonderplanken zijn onder druk geïmpregneerd. Deze behandeling zorgt ervoor dat naaldhout het water afstoot, maar ook schimmels weert en brandvertragend werkt. Onze geïmpregneerde vlonderplanken zijn van grenenhout, dit houtsoort laat zich goed diep impregneren. Onze planken zijn aan 1 zijde voorzien van een grof ribbelprofiel en aan de andere zijde glad geschaafd. Beide zijden van de plank zijn dus naar keuze toe te passen. Voor een vlonder van naaldhout adviseren wij altijd om planken van 2,8 cm te gebruiken. 

Vlonder van steigerplanken

Naast de standaard, groen geïmpregneerde steigerplanken kun je ook kiezen voor een vlonder van behandelde steigerplanken! Wat dacht je van onze mooie Old Look steigerplanken! Ook hier kun je een prachtige vlonder mee maken met een warme uitstraling. Het nadeel hiervan is wel dat de planken fijnbezaagd zijn, dus niet erg geschikt om met blote voeten op te lopen. De levensduur is wat beperkter, maar het is ook voor een relatief laag budget te realiseren. 

Voordelen van geïmpregneerde vlonderplanken

Een vlonder van geïmpregneerd naaldhout heeft wat voordelen. Door de impregneer behandeling kunnen de planken meteen verwerkt worden en hoeven ze niet eerst behandeld te worden met een olie of beits. Ook is de prijs een stuk lager t.o.v. hardhouten vlonderplanken. Geïmpregneerde planken zijn van zachthout dus voorboren is niet perse nodig, zeker niet wanneer je de Dynaplus vlonderschroeven gebruikt die voorzien zijn van een boorpunt. Als je geen zelfborende schroeven gebruikt en aan het einde van de plank gaat schroeven is het altijd beter om toch even voor te boren om splijten te voorkomen. 

Levensduur geïmpregneerde vlonder

Onder druk geïmpregneerde planken hebben gemiddeld een levensduur van 10-15 jaar zonder grondcontact. Wij raden aan om als onderregels een klasse hoger te gebruiken, zoals hardhout gezien deze veel meer in contact komen met vuil en vocht. Zo voorkomt u dat de vlonderplanken nog goed zijn, maar de onderconstructie na een aantal jaren verrot is. 

Uiteraard is het ook van belang de vlonder goed schoon te houden en af en toe te reinigen. Vooral planken met groeven kunnen best wel snel glad worden. Planken met een glad oppervlak regen en sneller schoon gezien het vuil er makkelijker afloopt. Veeg je vlonder dus regelmatig schoon met een harde bezem en voldoende water. Gebruik hier eventueel terrasreiniger bij.

Meer informatie voor het samenstellen van jouw vlonder? Bekijk onze montage tips!