Wilgenmatten - diverse afmetingen

Filters
3 ProductenPagina 1 van 1

Wilgenmatten kunnen gebruikt worden voor het creëren van een natuurlijke en duurzame tuinafscheiding. De matten zijn gemaakt van donkerkleurige wilgentenen of wilgentakken van hoge kwaliteit en worden door middel van binddraad aan elkaar vastgebonden. U kunt bij ons terecht voor de aanschaf van een wilgenmat in verschillende afmetingen. Bekijk hierboven ons complete aanbod.

Wat zijn wilgenmatten?

Een wilgenmat is opgebouwd uit verschillende wilgentakken of wilgentenen. De takken worden door middel van gegalvaniseerd ijzerdraad aan elkaar vastgebonden wat uiteindelijk zorgt voor een complete mat. Alle matten uit ons assortiment zijn gemaakt van donkerkleurige wilgentakken of -tenen. De takken of tenen zijn onbehandeld. De matten zijn te gebruiken voor verschillende toepassingen in uw tuin. Zo kunt de matten bijvoorbeeld gebruiken als decoratie, maar daarnaast is het ook mogelijk om een duurzame en natuurlijke tuinafscheiding te creëren.

Wilt u een schutting creëren door gebruik te maken van wilgenmatten? Dan is het mogelijk om de matten te plaatsen tegen een bijvoorbeeld een betongaas schutting. Hiernaast is het tevens mogelijk om de matten te laten begroeien door bijvoorbeeld de Hedera Helix plant. Zo kunt u genieten van een tuinafscheiding die goed is voor het milieu en uw tuin voorziet van een natuurlijke uitstraling.

Het plaatsen van deze natuurlijke tuinafscheiding

Zoals u hierboven al even heeft kunnen lezen zijn wilgenmatten geschikt voor verschillende toepassingen. Echter zien wij het gebruik van de matten vaak terug voor het maken van een schutting. De matten kunnen geplaatst worden tegen verschillende type schuttingen, zoals; betongaas schuttingen, hekwerken en betonschuttingen. In principe kunt u de matten gemakkelijk uitrollen en aan de schutting bevestigen door gebruik te maken van tie-wraps.

Wanneer een wilgenmat echter wilt bevestigen tegen een betongaas schutting dan dient u gebruik te maken van gaaspaneelklemmen. Door gebruik te maken van deze klemnen kunt u de wilgenmatten bevestigen aan het betongaas. Lees meer over het plaatsen van een betongaas schutting.

Waarom kiezen voor een wilgenmat?

Wanneer u de keuze maakt om gebruik te maken van wilgenmatten dan kiest u voor een duurzame en milieuvriendelijke oplossing. Gemiddeld gaan de matten tot zo’n 15 jaar mee, echter is dit wel afhankelijk van de weersinvloeden. Het is eventueel mogelijk om de levensduur van de matten te verlengen door deze een aantal centimeter boven de grond te plaatsen.

Naast dat de matten gemakkelijk zijn te bevestigen zijn deze ook nog eens gemakkelijk op maat te knippen. Merkt u dat u een overschot heeft dan kunt u het overbodige deel er gemakkelijk afhalen met bijvoorbeeld een heggenschaar. Het grote voordeel aan wilgenmatten is dat u op eenvoudige, maar effectieve manier uw tuin kunt voorzien van een natuurlijke uitstraling. Bent u het ook zo zat om naar uw verouderde houten schutting te kijken? Kies dan voor deze duurzame oplossing. Het is tevens mogelijk om de matten te laten begroeien voor extra privacy. Het gebruik van een wilgenmat zien we vaak terug als decoratie, bijvoorbeeld tijdens evenementen, in zwembaden en vakantieparken. Maar wist u dat het ook mogelijk is om een wilgenmat te gebruiken voor het beschermen van boomstammen tegen vorst? Zoals u kunt lezen zijn de mogelijkheden eindeloos.

Contact op nemen met De Jong Handelsonderneming

Dat de mogelijkheden eindeloos zijn hoeven we u inmiddels niet meer te vertellen. Toch kan het zijn dat u behoefte heeft aan extra informatie over dit product. In dat geval raden wij u aan om niet te twijfelen en direct contact met ons op te nemen. Dit kan u het beste doen door te bellen naar 0317 – 35 82 28 of door een e-mail te sturen naar [email protected]. Wij beantwoorden graag al uw vragen over wilgenmatten.