Hardsteen sokkels

Filters
7 ProductenPagina 1 van 1

Wil jij je houtconstructie unieke details geven? Plaats ze dan op hardsteen sokkels in plaats van betonpoeren. Hardsteen heeft een nog elegantere uitstraling en maakt jouw bouwproject helemaal af. Naast sokkels hebben wij ook hardstenen plinten in het assortiment voor tussen de sokkels als opsluitband. Hardstenen sokkels worden ook wel Belgisch hardsteen, of arduinen sokkels genoemd. 

Hardsteen sokkels plaatsen

Het plaatsen van deze sokkels is heel eenvoudig. Ze zijn in het midden voorzien van een rond gat van Ø5 cm. Plaats je ze op een bestaande fundering of vloer? Boor eerst een anker M16 in de bestaande vloer. Dit is het hart van de paal die er bovenop komt. Verlijm het anker eventueel met chemisch ankerlijm. Plaats dan secuur de hardsteen sokkel om het anker, op de juiste maat. Giet het gat af met specie, of betonmortel en laat het geheel goed uitharden. Daarna kun je de kolommen plaatsen. Geen bestaande fundering? Zorg dan eerst voor een solide basis van beton, hier kunt u het anker eventueel meteen in storten in plaats van later te boren. Een andere optie is om een betonpoer onder de sokkel te plaatsen zoals een Oud hollandse betonpoer van 20 x 20 cm. Deze is voorzien van een schroefhuls M16 waar u het anker in kunt draaien. 

Hardsteen sokkels online bestellen

Bestel jouw sokkels dus meteen mee met het eikenhout, of douglas hout om jou overkapping, schuur of bijgebouw te maken. Bij ons besteld u een totaalpakket wat bezorgkosten bespaart en u meteen aan de slag kunt met bouwen zodra onze chauffeur is langs geweest.