Hardhout

Filters
17 ProductenPagina 1 van 1

Eigenlijk kun je niet om hardhout heen wanneer je wilt klussen in de tuin. Dit is echter niet één soort hout, maar het is een verzamelnaam voor diverse houtsoorten die uitzonderlijk goed bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. We gaan hier een blik werpen op welke soorten hardhout ideaal zijn als tuinhout en waarvoor je ze allemaal kunt gebruiken. Heb je je gereedschap al klaarliggen? Jouw nieuwe klusproject kan binnenkort van start!

Wanneer kies je voor hardhout?

Investeren in hardhout voor constructies van hout buitenshuis is een goed idee. Dit hout is namelijk van de beste kwaliteit en heeft dan ook een superlange levensduur. Wil je een behoorlijk zware constructie gaan bouwen van hout? Dan kom je helemaal niet meer om hardhouten bouwmaterialen heen. Andere kwaliteiten van dit hout, die je ook vast zullen aanspreken, zijn dat het vrijwel onderhoudsvrij is en ook nog eens uitstekend isoleert. Wil je een schutting bouwen die veel wind vangt, zou je graag een grote overkapping willen, heb je een schuur nodig of misschien droom je van een mooi houten vlonderterras in je tuin? Dan raden we je aan om hiervoor hardhouten materialen te gebruiken.

De verschillende soorten

Wanneer je een kijkje neemt in het assortiment van tuinhout van De Jong Hout & Staalhandel, dan zal je ontdekken dat er diverse soorten hardhout wordt aangeboden. Zo tref je hier onder meer glad geschaafde hardhouten palen van de hardhoutsoort Angelim Vermelho aan. Naast de duurzaamheid, wordt vooral ook de voortreffelijke waterbestendigheid van dit hout geprezen. Daarbij ziet het hout er ook prachtig uit. Daarom zijn deze palen ideaal voor een natuurlijke erfafscheiding of schutting. Een andere veelgebruikte hardhoutsoort is bankirai. In het assortiment vind je vlonderplanken van bankirai hout. Zoek je een voordeligere houtsoort die lang meegaat, dan is kapur hout ook een goed optie. We gaan hieronder dieper in op Azobé hout.

Het beste tuinhout: Azobé hout

Wat het beste tuinhout is, hangt uiteraard af van de aard van jouw project en jouw specifieke wensen. Echter, behoort Azobé tot een van de meest verkochte soorten hardhout voor outdoor klussen. Dat is niet vreemd, want dit hout valt onder de duurzaamheidsklasse 1. Dit betekent dat het hout langer dan 25 jaar mee kan. Het hout is afkomstig uit tropisch West-Afrika. Je kunt dit materiaal voor uiteenlopende constructies gebruiken. Het is ontzettend sterk en zware weersomstandigheden zullen de kwaliteit niet aantasten. Ook voor de wat zwaardere constructies is dit hout ideaal. In de webshop van De Jong Hout & Staalhandel vind je onder meer diverse palen en planken van dit hardhout.

Houtconstructies: waarop letten m.b.t. de materialen?

Een van de eerste zaken waar je op let, is uiteraard de keuze voor de houtsoort. Voor outdoor toepassingen is de keuze voor hardhout voor de meeste mensen zo gemaakt. Vervolgens is het bijvoorbeeld voor palen ook belangrijk om te bepalen of je gezaagde of geschaafde palen wilt. Hier bestaat namelijk een essentieel verschil tussen. Komt de paal duidelijk in het zicht te staan, dan wil je natuurlijk dat deze er ook mooi uitziet. Let bij het online bestellen van je hout erop dat je voor geschaafde palen kiest. Deze zijn machinaal mooi glad geschaafd. Komen de palen niet in het zicht te staan, dan zijn de ruwere gezaagde palen prima. Let op: deze bevatten ook meer splinters.

Is het wel verantwoord om met hardhouten materialen te werken?

We kennen allemaal wel de beelden van excessieve houtkap en de desastreuze gevolgen hiervan voor onze planeet. Is het dan wel verantwoord om met hardhout aan de slag te gaan? Ja, dat is zeker mogelijk, maar kies in dat geval voor hout met het FSC-keurmerk (Forest Stewardship Council). In dit geval ben je verzekerd van hout dat komt uit bossen, die op een verantwoorde manier worden beheerd. Door dit hout aan te schaffen draag je bij aan het behoud van een gezonde leefwereld voor mens en dier over de hele wereld. Bij De Jong Hout & Staalhandel ben je aan het juiste adres voor FSC-hout.

Bestel hier hout online

Of je nu hardhouten palen, schuttingplanken of vlonders nodig hebt, je bestelt het allemaal gemakkelijk online via de webshop van De Jong Hout & Staalhandel. Je zal ontdekken dat de prijzen hier heel voordelig zijn. Heb je grote hoeveelheden hardhout nodig, dan geniet je ook nog eens van staffelkorting. Professional of doe-het-zelf klusser? Wij maken ze geen verschil; iedereen krijgt binnen enkele dagen zijn of haar bestelling thuisbezorgd. Heb je misschien nog vragen, bijvoorbeeld over welke houtsoort het beste is voor jouw project? Dan staan de vakmensen van De Jong Hout & Staalhandel graag voor je klaar om je vragen over hardhout te beantwoorden en je de beste tips en adviezen te geven.