Hardhouten palen

Bezorgtarieven NL (zie per artikel) - vanaf € 1500,00 franco
  • Bezorgtarief 'Doos' - € 14,50
  • Bezorgtarief 'Colli' - € 37,50
  • Bezorgtarief 'XL-pakket' - € 54,50
  • Bezorgtarief 'XXL-pakket' - € 67,50
sale
Hardhouten paal 6 x 6 x 300 cm - gezaagd FSC
Vanaf €10,67
€12,50
(€14,34 incl. btw)
Hardhouten paal 7 x 7 x 200 cm - gezaagd
Vanaf €9,69
(€13,03 incl. btw)
Hardhouten paal FSC 7 x 7 x 275 cm - gezaagd
Vanaf €13,41
(€18,03 incl. btw)
sale
Hardhouten paal 7 x 7 x 300 cm - gezaagd
Vanaf €13,18
€17,50
(€19,66 incl. btw)
Hardhouten regel 4.5 x 7 x 300 cm - geschaafd
Vanaf €15,53
(€20,87 incl. btw)
Hardhouten kantplank 2 x 20 x 300 cm - gezaagd
Vanaf €16,43
(€20,87 incl. btw)
Hardhouten schuttingplank 14 x 305 cm
€12,45
(€15,06 incl. btw)
Hardhouten vlonderplank Kapur 2,1 x 14,5 cm
Vanaf €5,52
(€22,63 incl. btw)
Hardhouten palen

Bovenstaand vindt u ons gehele assortiment aan hardhouten palen, regels en planten die zijn te gebruiken voor tuin of bouwwerken buiten. Wij hebben verschillende soorten hardhout in ons assortiment. Lees verder voor meer informatie en om erachter te komen wat de verschillen zijn tussen het verschillende hardhout in ons assortiment.

Wat is hardhout?

Hardhout is in principe niets meer dan een benaming voor meerdere verschillende soorten hout. Hout wordt hardhout genoemd wanneer het afkomstig is van loofbomen, hardhout staat dan ook wel bekend als loofhout. Er zijn verschillende soorten hardhout, maar niet elk hardhout is hard. Een voorbeeld hiervan is Balsahout. Deze houtsoort staat bekend als één van de zachtste houtsoorten.

Azobé hout

In ons assortiment kunt u onder andere de keuze maken uit Azobé hout. Azobé hout is één van de hardste en meest duurzame houtsoorten ter wereld. Wanneer u kiest voor hardhouten palen van Azobé kunnen wij u verzekeren dat u kiest voor één van de meest duurzame houtsoorten. Dit hout valt namelijk in de duurzaamheidsklasse 1 wat betekent dat de levensduur van deze houtsoort langer dan 25 jaar is.

Azobé is afkomstig van loofbomen in de tropische gebieden van West-Afrika. De bomen kunnen tot wel 50 meter hoog worden en een diameter van wel 1,80 bereiken. Deze houtsoort kan gebruikt worden voor verschillende toepassingen en ook voor zware bouwwerken. Azobé hout staat erom bekend dat ze grote krachten kunnen opvangen goed bestand zijn tegen zwaardere weersomstandigheden.

FSC-hout

FSC-hout is hout dat afkomstig is vanuit verantwoord beheerde bossen. Iedere minuut verdwijnen er 36 voetbalvelden aan bos door onrechtmatige kap van deze bossen. Door te kiezen voor hardhouten palen van FSC-hout maakt u een verantwoordelijk keuze en draagt u bij aan de bescherming van wereldwijde bossen en aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier wereldwijd. FSC staat voor ‘Forest Stewardship Council’ en dit is een internationale organisatie die zich inzet voor verantwoord bosbeheer. Wilt u een duurzame en daarnaast ook nog eens een verantwoorde keuze maken? Kies dan voor hardhouten palen van FSC-hout.

De voordelen van hardhouten palen

Wanneer u kiest voor hardhouten palen kunt u profiteren van verschillende voordelen. Zo is hardhout bijvoorbeeld onderhoudsvrij en heeft het hout zoals u hierboven heeft kunnen lezen een lange levensduur. Daarnaast is hardhout:

  • Geschikt voor (zware) constructies
  • Sterk en veerkrachtig
  • Duurzaam
  • Onderhoudsvrij
  • Een uitstekende isolator

Het verschil tussen gezaagde en geschaafde palen

In ons assortiment heeft u de keuze uit gezaagde en geschaafde hardhouten palen. Geschaafde palen zijn te herkennen aan het gladde uiterlijk. De palen worden machinaal geschaafd en zijn vooral geschikt voor palen die in het zicht worden geplaatst. Gaat u de palen niet in zicht plaatsen, door ze bijvoorbeeld onder de grond te plaatsen, dan is het ook mogelijk om te kiezen voor gezaagde palen. Gezaagde palen zien er een stuk ruwer uit en bevatten meer splinters. Zowel de geschaafde als de gezaagde palen zijn bij ons verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Neem contact met ons op wanneer u de hardhouten palen op maat wilt laten zagen.

De Jong Hout en Staalhandel

De Jong Houthandel is sinds het jaar 2011 actief in deze branche, maar onze ervaring in deze branche gaat al veel verder terug. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij zowel groothandels als particuliere voorzien van advies op maat. Voor vragen of extra informatie is het altijd mogelijk om contact met ons op te nemen. Dit kan u het beste doen door een e-mail te sturen naar [email protected] of door te bellen naar 0317 - 35 82 28. Wij staan klaar om u te adviseren op het gebied van hardhouten palen en natuurlijk kunt u bij ons terecht voor informatie over onze andere producten.