Hardhout

Filters
15 ProductenPagina 1 van 1

Eigenlijk kun je niet om hardhout heen wanneer je wilt klussen in de tuin. Dit is echter niet één soort hout, maar het is een verzamelnaam voor diverse houtsoorten die uitzonderlijk goed bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. We gaan hier een blik werpen op welke soorten hardhout ideaal zijn als tuinhout en waarvoor je ze allemaal kunt gebruiken. Heb je je gereedschap al klaarliggen? Jouw nieuwe klusproject met hardhout kan binnenkort van start!

Vlonderplanken hardhout

Het klussen met vlonderplanken van hardhout kan een uitdagend maar lonend project zijn. Vlonderplanken van hardhout zijn duurzaam, bestand tegen slijtage en hebben een mooie uitstraling. Het is belangrijk om te zorgen voor een stevige ondergrond en goede ventilatie om kromtrekken van de planken te voorkomen. Het is ook aan te raden om de planken regelmatig te onderhouden met olie om de levensduur te verlengen. Met de juiste tools en technieken kan het plaatsen van een hardhouten vlonder een mooie toevoeging zijn aan elke tuin of buitenruimte.

Voordelen hardhout planken

Investeren in hardhout planken voor constructies van hout buitenshuis is een goed idee. Dit hout is namelijk van de beste kwaliteit en heeft dan ook een lange levensduur. Wil je een behoorlijk zware constructie gaan bouwen van hout? Dan kom je helemaal niet meer om hardhout bouwmaterialen heen. Andere kwaliteiten van dit hout, die je ook vast zullen aanspreken, zijn dat het vrijwel onderhoudsvrij is en ook nog eens uitstekend isoleert. Wil je een schutting bouwen die veel wind vangt, zou je graag een grote overkapping willen, heb je een schuur nodig of misschien droom je van een mooi houten vlonderterras in je tuin? Dan raden we je aan om hiervoor hardhout planken te gebruiken.

Verschillende soorten hardhout tuin palen

Wanneer je een kijkje neemt in het assortiment van tuinhout van De Jong Hout & Staalhandel, dan zal je ontdekken dat er diverse soorten hardhout tuinpalen worden aangeboden. Zo tref je glad geschaafde hardhout tuinpalen van de hardhoutsoort Angelim Vermelho aan. Naast de duurzaamheid, wordt vooral ook de voortreffelijke waterbestendigheid van dit hout geprezen. Daarbij ziet het hout er ook prachtig uit. Daarom zijn deze hardhout tuinpalen ideaal voor een natuurlijke erfafscheiding of schutting. Een andere veelgebruikte hardhoutsoort is bankirai. In het assortiment vind je vlonderplanken van bankirai hout. Zoek je een voordeligere houtsoort die lang meegaat, dan is kapurhout ook een goede optie. We gaan hieronder dieper in op Azobé hout.

Het beste hardhout: Azobé hout

Wat het beste hardhout is, hangt uiteraard af van de aard van jouw project en jouw specifieke wensen. Echter, behoort Azobé tot een van de meest verkochte soorten hardhout voor outdoorklussen. Dat is niet vreemd, want dit hout valt onder de duurzaamheidsklasse 1. Dit betekent dat het hout langer dan 25 jaar mee kan. Het hout is afkomstig uit tropisch West-Afrika. Je kunt dit materiaal voor uiteenlopende constructies gebruiken. Het is ontzettend sterk en zware weersomstandigheden zullen de kwaliteit niet aantasten. Ook voor de wat zwaardere constructies is dit hout ideaal. In de webshop van De Jong Hout & Staalhandel vind je onder meer diverse palen en planken van dit hardhout.

Constructies met hardhout balken: onze tips

Een van de eerste zaken waar je op let, is uiteraard de keuze voor de houtsoort. Voor outdoor toepassingen is de keuze voor hardhout balken of palen voor de meeste mensen zo gemaakt. Vervolgens is het bijvoorbeeld voor palen ook belangrijk om te bepalen of je gezaagde of geschaafde palen wilt. Hier bestaat namelijk een essentieel verschil tussen. Komt de paal duidelijk in het zicht te staan, dan wil je natuurlijk dat deze er ook mooi uitziet. Let bij het online bestellen van je hout erop dat je voor geschaafde palen kiest. Deze zijn machinaal mooi glad geschaafd. Komen de palen niet in het zicht te staan, dan zijn de ruwere gezaagde palen prima. Let op: deze bevatten ook meer splinters.

Dit is waarom hardhout van De Jong Hout & Staalhandel verantwoord is

We kennen allemaal wel de beelden van excessieve houtkap en de desastreuze gevolgen hiervan voor onze planeet. Is het dan wel verantwoord om met hardhout aan de slag te gaan? Ja, dat is zeker mogelijk, maar kies voor hout met het FSC-keurmerk (Forest Stewardship Council). In dit geval ben je verzekerd van hout dat komt uit bossen, die op een verantwoorde manier worden beheerd. Door dit hout aan te schaffen draag je bij aan het behoud van een gezonde leefwereld voor mens en dier over de hele wereld. Bij De Jong Hout & Staalhandel ben je aan het juiste adres voor FSC-hout.

Hardhout kopen bij De Jong Hout & Staalhandel

Hardhout kopen doe je natuurlijk bij de beste leverancier voor zowel consument als voor bedrijven: De Jong Hout & Staalhandel! Als je een bestelling plaatst dan kun je deze de volgende werkdag al ophalen bij ons magazijn in Achterberg, lekker centraal in Nederland dus! Liever laten bezorgen? Dat kun je binnen 1 week je gewenste producten verwachten. Ook geniet je bij ons van staffelkorting: hoe meer je koopt, hoe meer korting. En wie wil dat nu niet? Wil je meer weten over dit product of heb je andere vragen, bijvoorbeeld over onze service? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem gerust contact op met onze deskundige klantenservice. Onze medewerkers staan iedere dag graag weer voor je klaar! Wij krijgen een 9,1 van onze voorgaande klanten, dus waar wacht je nog op! Ervaar nu zelf de kwaliteit en service van De Jong Hout & Staalhandel!