Douglas schutting

Filters
8 ProductenPagina 1 van 1

Aan de slag gaan met een Douglas schutting? Dan ben je niet de enige. Deze houtsoort is momenteel heel populair als het gaat om schuttingen en andere tuinprojecten met hout. Wanneer je deze houtsoort eens nader gaat bekijken, dan zul je snel ontdekken waarom het zo geliefd is. We vertellen je er hier graag meer over door zowel de voordelen als de nadelen van een schutting van Douglas hout te belichten. Je kunt hier ook meteen alle materialen voor je schutting online bestellen.

Een Douglas schutting met verhoogde duurzaamheid

Eén van de beste redenen om voor een schutting van Douglas hout te kiezen is de duurzaamheid van dit hout in combinatie met de aantrekkelijke prijs. Douglas hout is ook onbehandeld goed bestand tegen vocht en schimmels. Dat komt onder meer omdat er in deze houtsoort veel kernhout wordt gevormd. Dit beschikt over een grote hoeveelheid hars dat vervolgens weer uithardt. Schimmels krijgen daardoor minder snel grip op het hout, waardoor jouw Douglas schutting jarenlang meegaat. Dit hout is afkomstig van lange naaldbomen, die daarom ook lange, rechte en stabiele planken leveren voor een Douglas tuinscherm. Ideaal, voor jouw schutting.

De warme kleur van Douglas hout

Niet alleen de duurzaamheid van een Douglas schutting is interessant, maar ook de uitstraling van deze houtsoort spreekt veel mensen aan. Je wilt uiteraard ook een schutting die mooi staat in je tuin. Dan is Douglas hout beslist een goede keuze. De roze-achtige kleur geeft een warme en natuurlijke touch aan je tuin. Het is dan ook niet vreemd, dat steeds meer mensen kiezen voor deze houtsoort voor projecten in hun tuin. Daarbij wordt Douglas hout vanwege deze unieke uitstraling ook steeds meer binnenshuis gebruikt. Wil je hier meer van weten? Dan ben je in de webwinkel van De Jong Hout & Staalhandel op de juiste plek voor het bestellen van Douglas hout voor jouw Douglas schutting.

Minimaal onderhoud nodig

Wat je hoogstwaarschijnlijk ook als muziek in de oren klinkt, is dat een Douglas schutting om minimaal onderhoud vraagt. Hierboven legden we al uit dat deze houtsoort van nature uitstekend bestand is tegen weersinvloeden. Je hoeft je schutting dus niet te behandelen. Is je Douglas schutting eenmaal geplaatst dan heb je er voorlopig geen omkijken meer naar. Deze duurzame houtsoort kan wel tussen de 10 tot 15 jaar meegaan, zonder dat je het hout hoeft te behandelen. Wel zal je dan merken dat het hout snel gaat vergrijzen. Dit doet echter niets af aan de kwaliteit van je schutting.

Douglas tuinscherm behandelen met beits

Sommige mensen vinden het vergrijzen van hun Douglas schutting juist mooi. Wil je echter liever de warme uitstraling van het hout behouden? Dan is het mogelijk om een Douglas tuinscherm te bewerken met een speciale beits voor deze houtsoort. Het hout wordt hiermee extra goed beschermd tegen vocht, houtrot, algen en blauwschimmel.

Vóór het aanbrengen van de beits maak je het hout goed schoon door het te ontvetten (nieuw hout) of met behulp van een reiniger/ontgrijzer (bij vergrijsd of eerder bewerkt hout). Breng de beits in een beweging aan en laat het daarna goed drogen. Voor een zo egaal mogelijk resultaat kun je de beits beter niet in de volle zon laten drogen. Is er nog een extra laagje nodig? Wacht dan tot de onderlaag eerst helemaal goed droog is.

Waarop letten bij een schutting van Douglas plaatsen?

Zoals je hebt kunnen lezen, heeft een Douglas schutting veel voordelen. Maar zijn er ook nadelen? Echte nadelen zijn er niet, maar er zijn wel een aantal aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. Hoewel deze schuttingen goed bestand zijn tegen vocht, is het beter als het Douglas hout niet direct in contact komt met de vochtige ondergrond. Daarmee vergroot je nog eens de duurzaamheid van je schutting.

Gebruik je houten Douglas palen? Plaats deze dan op betonpoeren. Ook kun je het beste een betonrand plaatsen tussen de palen, zodat ook de tuinschermen niet direct in contact staan met de grond. Een ander aandachtspunt is dat het Douglas hout werkt. Bij veel vocht zet het uit en bij droog weer krimpt het. Dit kan zorgen voor kop- en krimpscheuren. De kwaliteit van je Douglas schutting zal hierdoor echter niet beïnvloed worden.

Snel aan de slag?

Wil je graag snel werk maken van je nieuwe Douglas schutting? Dat is geen probleem. Voor het aanschaffen van de materialen hoef je er niet op uit te gaan. Je shopt gewoon naar alle benodigdheden in de online bouwmarkt van De Jong Hout & Staalhandel. Hier vind je alles wat je maar nodig hebt, zoals een Lariks Douglas tuinscherm afkomstig uit het zwarte woud, afdeklatten, betonpalen, Douglas houten palen, betonplaten, betonpoeren, bevestigingsmaterialen en meer. Meer dan genoeg keuze om aan de slag te gaan met jouw Douglas schutting.