Lichtstraat

Filters
6 ProductenPagina 1 van 1

Een lichtstraat voegt veel natuurlijk licht toe aan uw woning. Dit extra licht vergroot het woongenot en zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Zo verander je een donkere kamer of keuken in een lichte en comfortabele ruimte. Daarnaast oogt de kamer direct ruimer.

Wij bieden drie types lichtstraten aan. Deze drie types zijn:

- Lessenaardak
- Zadeldak
- Daklicht (lessenaarsdak, zonder tussenliggers)

De lessenaardak en het daklicht zijn twee lichtstraten die onder een hoek van tien graden aflopen aan een zijde. Het verschil tussen deze twee lichtstraten is dat een daklicht slechts een glazen ruit heeft, waar een lessenaardak minimaal twee glazen ruiten heeft.

Een zadeldak bestaat uit twee aflopende zijden, beide onder een hoek van tien graden. Een lichtstraat zadeldak bestaat dus te allen tijde uit een even aantal glazen ruiten.

Geïsoleerd en ongeïsoleerd

Een lichtstraat kan geïsoleerd en ongeïsoleerd geleverd worden. De geïsoleerde variant kan op een woning geplaatst worden. Dit type houdt dan ook de warmte vast doordat het van meranti hout gemaakt is en door het isolerende HR++ glas. Het tweede type, de ongeïsoleerde lichtstraat, is geschikt om op overkappingen en buitenverblijven geplaatst te worden. Dit type houdt geen warmte vast en kan geleverd worden inclusief enkel gelaagd veiligheidsglas.

Modellen

De lichtstraat is verkrijgbaar in drie varianten: daklicht, lessenaardak of zadeldak.

De lessenaardak en het daklicht zijn twee lichtstraten die onder een hoek van tien graden aflopen aan een zijde. Het verschil tussen deze twee lichtstraten is dat een daklicht slechts een glazen ruit heeft, waar een lessenaardak minimaal twee glazen ruiten heeft.

Een zadeldak bestaat uit twee aflopende zijden, beide onder een hoek van tien graden. Een zadeldak bestaat dus te allen tijde uit een even aantal glazen ruiten.

Alle varianten zijn leverbaar in standaard afmetingen in RAL7016 (antraciet) of RAL9010 (gebroken wit). Door het tijdloze design is de lichtstraat een waardevolle aanvulling op elk plat dak.

Een geïsoleerde lichtstraat bestaat uit:

- Gelamineerd grenen houten onderconstructie: opstandbalk, liggers, nokbalk, allemaal van geoptimaliseerd grenen en 2-laags wit-gegrond (130mu).
- Zijkanten afgewerkt met Rockpanel-paneel in RAL7016 of RAL9010 aan de buitenzijde. De binnenkant dient u zelf af te werken
- Aluminium profielsysteem voor de beglazing
- Bevestigingsmateriaal en montagehandleiding

Waarom een lichtstraat?

Een lichtstraat brengt tal van voordelen met zich mee, waaronder:

- Veel natuurlijk licht in uw woning
- Uw woning oogt groter door de lichtinval
- Meerwaarde voor uw woning

Op uw veranda

Onder uw veranda kan het snel donker zijn, zeker wanneer er veel bomen rondom uw woning staan of wanneer de zon regelmatig verdwijnt achter de wolken of achter andere gebouwen. Een lichtstraat is de perfecte oplossing voor dit probleem. In een niet geïsoleerde situatie is onze enkel gelaagde douglas variant de perfecte oplossing voor u. Hierdoor heeft u meer lichtinval in uw veranda. Deze lichtstraat is niet geïsoleerd.

Heeft u een geïsoleerde buitenkamer en wilt u meer licht toevoegen? Dan adviseren wij om voor een geïsoleerde lichtstraat te gaan. U behoudt de warmte binnen uw buitenkamer en voegt een natuurlijke lichtbron toe waardoor u nog meer genieten van deze plek.

Montage

De montage is erg eenvoudig gemaakt. U krijgt bij uw lichtstraat 2 montagehandleidingen. 1 van de onderconstructie, en 1 van het profielpakket.

Wat kost een lichtstraat?

De kosten van een lichtstraat zijn volledig afhankelijk van het type en het formaat. De prijzen van onze lichtstraten kunt u gewoon online zien. Per afmeting / variant staat de prijs vermeld. Daarnaast kunt u de gewenste kleur kiezen van het profielpakket. 

Maatvoering berekenen

Bij de maatvoering van een lichtstraat wordt altijd gewerkt met de gat maat. Dit wil zeggen dat u een gat maakt dat net zo groot is als de bestelde maat. Hierdoor hoeft u zelf verder geen ingewikkelde berekeningen te maken en ontstaat er geen twijfel of u de juiste maatvoering bestelt.

Wat is de levertijd van een lichtstraat

De levertijd van een ongeïsoleerde lichtstraat is minimaal twee weken. De geïsoleerde variant duurt iets langer. Alle standaard maten leveren wij vaak binnen drie weken. Als u een lichtstraat mee besteld met de overige materialen voor bijvoorbeeld een veranda, kunt u er voor kiezen om de lichtstraat later te laten naleveren. Zo kunt u alvast met de constructie van uw veranda aan de slag. Zodra de lichtstraat gereed is wordt deze bij u na geleverd.