Folie

Filters
8 ProductenPagina 1 van 1

Folie

Folie nodig voor jouw klus? Wij hebben diverse soorten folies in het assortiment. Van standaard bouwfolie tot damp-open en dampremmende folies. Deze soorten folies beschermen je isolatiemateriaal. Door vocht krijg je namelijk schimmel en houtrot in je constructie. Het gevolg is een ongezond leefklimaat. Het is daarom erg belangrijk op de juiste folie toe te passen. 

Dampremmende folie

Een dampremmende folie voorkomt vocht van binnenuit. De Miofol 125S dampremmende folie gebruik je dus aan de binnenkant van de constructie, de warme zijde. Deze houd vocht van binnenuit tegen. Zo is je isolatie beschermd tegen vocht en water. 

Wanneer geen dampremmende folie? 

Het is in bepaalde gevallen af te raden om dampremmende folie toe te passen. Bijvoorbeeld als het dak van je woning is voorzien van een dampremmende laag aan de buiten zijde, de koude zijde genoemd. Bitumen of EPDM zijn hier een voorbeeld van. Eerder aangebrachte dampremmende folie, of een laag purschuim onder dakpannen is een dampremmende laag. Als je binnen en buiten een dampremmende laag hebt sluit je het vocht in de constructie op. 

Dampopen folie

Een dampopen folie geeft vocht de gelegenheid om vanuit de constructie naar buiten te verdampen. Zo wordt je constructie als het isolatiemateriaal beschermd tegen condensatie. De dampopen folie is waterkerend vanaf de buitenkant om water van buitenaf tegen te houden. 

Toepassing dampopen folie 

Een dampopen folie wordt veel toegepast in daken en gevels, aan de koude kant van de constructie. Op een gevel plaats je dampopen folie op je isolatiemateriaal. Laat een luchtspouw over van ca. 20 mm tussen je buitenmuur, of gevelbekleding.