Folie

Filters
8 ProductenPagina 1 van 1

In de wereld van de bouw speelt folie een belangrijke rol bij het beschermen en isoleren van structuren. Het kan gebruikt worden voor diverse toepassingen zoals isolatie, vochtwering en luchtdichting. Hierdoor worden de duurzaamheid en efficiëntie van gebouwen aanzienlijk verbeterd. Daarom vind je in ons assortiment diverse folieproducten die oplossingen bieden voor verschillende toepassingen: van het verbeteren van energie-efficiëntie tot het beschermen tegen vocht en wind.

Het assortiment folie bij De Jong Hout &Staalhandel

Ons assortiment is voorzien van hoogwaardige folies die jouw bouwprojecten beschermen en verbeteren.

Bouwfolie

Bouwfolie is een veelzijdig product dat voornamelijk wordt gebruikt om materialen te beschermen tegen vocht tijdens verschillende bouw- of renovatiewerkzaamheden. Deze variant is sterk en duurzaam. Het is geschikt voor zowel tijdelijke bescherming als permanente toepassingen in constructies. Het biedt namelijk een goede bescherming tegen weersinvloeden zoals regen en wind tijdens de bouwfase.

Dampremmende folie

Dampremmende folie aanbrengen is belangrijk bij het creëren van een luchtdichte laag binnen een gebouw. Het helpt om de energie-efficiëntie te verbeteren door het minimaliseren van warmteverlies. Hierdoor zorgt het uiteindelijk voor optimale isolatie en voorkomt het vochtproblemen binnen de constructie, wat resulteert in een gezonder binnenklimaat en een langere levensduur. In ons assortiment vind je ook een zonwerende folie.

Dampopen folie

In tegenstelling tot de dampremmende variant, laat dampopen folie wel waterdamp door en houdt het water tegen. Het is ideaal voor gebruik in dak- en gevelconstructies waar vochtregulatie van belang is. Dit gaat niet ten koste van de ventilatie, want deze folie laat tegelijkertijd de structuur ademen door vochtafvoer mogelijk te maken. Het helpt condensatie binnen de constructie te voorkomen, wat belangrijk is voor de duurzaamheid van dak- en gevelsystemen.

Folie tape

Dit staat ook wel bekend als vast-r folie tape. Het is perfect voor het afdichten van naden en overlappen bij folies om een volledig luchtdichte afsluiting te realiseren. Het gebruik hiervan is een belangrijke stap bij het installeren van isolatie- en dampremmende lagen. Het zorgt voor een volledig luchtdichte en waterdichte afsluiting en dat daardoor de isolatiematerialen optimaal functioneren. Het draagt bij aan de algehele energie-efficiëntie van het gebouw.

Spinvlies tape

Spinvlies tape wordt gebruikt voor het duurzaam verbinden en herstellen van scheuren in de spinvliesfolies. Het is sterk en biedt een uitstekende hechting, wat uiteindelijk zorgt voor langdurige bescherming.

Butyl tape

Butyl tape staat bekend om zijn superieure kleefkracht en waterdichtheid. Het is effectief voor het afdichten van kritieke verbindingen rond ramen, deuren, dakranden en goten. Hierdoor is het een onmisbaar product voor het waarborgen van de waterdichtheid in kritieke gebieden.

Nageldichtband

Nageldichtbandwordt gebruikt om doorboringen, veroorzaakt door nagels of schroeven, waterdicht te maken. Het is noodzakelijk bij het installeren van dakbedekking of gevelbekleding waar een waterdichte afsluiting vereist is.

Folie kopen bij De Jong Hout & Staalhandel

Eenvoudig isolatie folie of dampdoorlatende folie bestellen? Dat kan via onze website. Maak een keuze uit de diverse varianten die wij aanbieden. Bekijk de productinformatie voor eventuele vragen over het desbetreffende artikel of neem contact met ons op.