Populieren multiplex

Filters
2 ProductenPagina 1 van 1
Populieren multiplex plaat 6 mm - 122 x 250 cm
-10%OP=OP!!!
Populieren multiplex plaat 12 mm - 122 x 250 cm
-10%OP=OP!!!

Populieren multiplex platen zijn uitstekend te overwegen wanneer je op zoek bent naar multiplex platen. Wat maakt deze platen interessant, waar kun je ze allemaal voor gebruiken en waar moet je op letten als je hiermee aan de slag gaat? Daar lees je hier alles over. Door goed geïnformeerd de juiste klusmaterialen aan te schaffen, wordt jouw project vast een succes. Alles wat je nodig hebt aan multiplex, kun je overigens eenvoudig online bestellen en thuis laten bezorgen.

Wat is multiplex eigenlijk?

Dit zijn platen die veel gebruikt worden in de bouwsector. Multiplex platen zijn, zoals de naam al zegt, gemaakt uit meerdere fineerlagen. Oftewel, ze bestaan uit meerdere laagjes hout. Deze lagen zijn kruislings op elkaar verlijmd. Voorheen hoorde je vaak de benaming ‘triplex’. In dat geval zijn er drie fineerlagen met elkaar verlijmd. Wanneer we het over multiplex hebben gaat het dus altijd om nog meer lagen. Multiplex heeft het triplex voor een groot deel uit de bouwmarkten verdrongen. Er bestaan diverse soorten multiplex, waaronder populieren multiplex.

Voordelen van populieren multiplex

Zoek je een lichtgewicht multiplex, die wel voldoende stevigheid en stabiliteit biedt? Dan is multiplex van populierenhout mogelijk de beste plaatsoort voor jouw project. Andere voordelen van deze multiplex platen zijn de mooie lichtbruine kleur en het gladde oppervlak. Hierdoor is het heel gemakkelijk om met standaard houtgereedschappen deze platen te bewerken. Zagen, frezen, boren en schuren is ook voor de minder ervaren klusser met deze houtsoort geen probleem. Daarbij kun je deze platen eenvoudig schroeven, lijmen en spijkeren. Je kunt populieren multiplex ook zonder speciale voorbereidingen eenvoudig verven en beitsen.

Het beste multiplex voor interieurbouw

Wanneer je graag multiplex wilt aanschaffen voor in de interieurbouw, dan kom je al snel uit bij populieren multiplex. Vanwege het lichte gewicht is deze materiaalsoort in het bijzonder geschikt voor het betimmeren en afwerken van voertuigen, zoals campers. Daarbij is het ook een goede materiaalsoort voor zeiljachten. Een andere toepassing van dit hout is wandbekleding in interieurs. Het blanke en fijne populieren multiplex kan gebruikt worden voor het maken van meubels. Deze multiplex plaat is onder meer ideaal voor het maken van lades en het binnenwerk van kasten. Tot slot wordt er ook houten speelgoed van gemaakt.

Multiplex van populieren: waarop letten?

Hoewel populieren multiplex in veel situaties een goede keuze is, zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten. Het is en blijft een zachte houtsoort. Dit betekent dat het materiaal gevoelig is voor beschadigingen. Daarbij is het ook geen goed idee om multiplex van populieren te gebruiken in vochtige ruimtes of buitenshuis. Daarvoor vind je bij De Jong Hout & Staalhandel betere oplossingen. Twijfel je of heb je vragen over wat voor jouw klus het beste materiaal is, neem dan gerust contact op met deze houthandel. De experts geven je graag advies en tips.

 

Meer weten over hout en plaatmateriaal?

Wil je meer weten over hout en plaatmaterialen voor zowel binnenshuis als buitenshuis? Dan ben je bij De Jong Hout & Staalhandel op de juiste plek. In de webwinkel vind je niet alleen populieren multiplex, maar ook andere interessante multiplex platen, zoals hardhouten multiplex. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar het beste plaatmateriaal voor buitenafwerkingen? Dan kun je beter okoume multiplex gebruiken. Wist je dat je voor het bestellen van hout en plaatmateriaal niet eens de deur uit hoeft?

Bestel multiplex gemakkelijk online

Wil je graag zo snel mogelijk aan de slag met populieren multiplex of ander plaatmateriaal? Bekijk dan het beschikbare assortiment in de webshop van De Jong Hout & Staalhandel. Hier plaats je gemakkelijk online je bestelling. Je kunt eenvoudig aangeven welke maten en diktes je wenst. Bovendien zie je ook meteen of het materiaal dat je nodig hebt op voorraad is. Als dat het geval is, dan heb je binnen 1 tot 6 werkdagen alles binnen. Onze eigen transportservice levert de benodigdheden keurig bij je af. Het is echter ook mogelijk om op afspraak zelf je populieren multiplex op te halen bij het magazijn in Achterberg bij Rhenen.