Populieren multiplex

Filters
8 ProductenPagina 1 van 1

Populieren multiplex is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdig, duurzaam en milieuvriendelijk plaatmateriaal. Het biedt oneindige mogelijkheden voor zowel professionals als doe-het-zelvers. De Jong Hout & Staalhandel is voorzien van een breed aanbod aan populieren multiplex producten zoals populieren multiplex 18 mm en populieren multiplex 12 mm, waardoor er voor elk bouwproject passend materiaal is.

Wat is populieren multiplex?

Populieren multiplex is gemaakt van hout van de populier boom. Dit type multiplex bestaat uit meerdere lagen of fineerlagen van populierenhout, die onder hoge druk en temperatuur aan elkaar worden gelijmd. De houtvezels van elke laag worden loodrecht op elkaar gezet, wat de plaat extra sterkte en stabiliteit geeft. Deze methode van productie zorgt ervoor dat het eindproduct minder gevoelig is voor uitzetten, inkrimpen of kromtrekken onder invloed van vocht.

Multiplex populieren is een populaire keuze vanwege zijn lichtgewicht eigenschappen, soepele oppervlak en de gemakkelijke bewerkbaarheid. Hierdoor is het breed toepasbaar in zowel de bouw als bij doe-het-zelf projecten.

De voordelen van populieren multiplex

Populieren multiplex biedt meerdere voordelen die het een populaire keuze maken voor verschillende bouwprojecten.

- Lichtgewicht: een van de eigenschappen van populier multiplex is het lage gewicht. Dit maakt het materiaal gemakkelijk te behandelen en te vervoeren, wat zorgt voor een efficiënter werkproces op de bouwplaats.

- Makkelijk te bewerken: populierenhout staat bekend om zijn zachte structuur. Hierdoor is het eenvoudig te zagen, te boren en te schuren. Dit maakt de verwerking eenvoudig, waardoor het geschikt is voor veel verschillende toepassingen.

- Milieuvriendelijk: populieren groeien relatief snel in vergelijking met andere houtsoorten. Dat betekent dat het een duurzamere keuze kan zijn. Daarnaast zorgt het productieproces van multiplex voor een efficiënt gebruik van dit hout.

- Uniform uiterlijk: het heeft een fijne textuur en een gelijkmatige kleur. Hierdoor is het een aantrekkelijke optie voor zichtwerk of meubelproductie.

- Sterk en stabiel: ondanks het lichtgewicht, biedt het sterkte en stabiliteit dankzij de kruislings verlijmde lagen. Dit vermindert de kans op vervormen of kromtrekken.

- Veelzijdigheid: dankzij de genoemde eigenschappen kan het worden gebruikt voor verschillende toepassingen zoals meubelproductie, interieurbouw en constructie.

- Goede prijs-kwaliteitverhouding: het biedt een goede balans tussen prestaties en kosten. Het is vaak goedkoper dan andere soorten multiplex, terwijl het voldoet aan de eisen voor veel verschillende projecten.

Toepassingen van populieren multiplex

Populieren multiplex is ideaal voor veel verschillende toepassingen. Het wordt vaak gebruikt bij het maken van meubels zoals kasten en tafels vanwege de gladde afwerking en het lichte gewicht. Een populieren plaat is ook populair in de bouw voor interieurafwerking zoals plafonds, vloeren en wanden. Door de eenvoudige bewerkbaarheid is het een favoriet materiaal voor professionals en doe-het-zelvers.

Populieren multiplex kopen bij De Jong Hout & Staalhandel

Eenvoudig populieren multiplex online bestellen? Dat kan via onze website. Maak een keuze uit de diverse soorten en afmetingen die wij aanbieden. In ons assortiment vind je onder andere populieren multiplex 9mm, populier multiplex 12mm, populieren multiplex 15 mm en multiplex populier 18 mm. Bekijk de productinformatie voor eventuele vragen over het desbetreffende artikel. Wil je meer weten over onze producten of heb je andere vragen? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem gerust contact op met onze deskundige klantenservice.