Houten latten en regels

Filters
10 ProductenPagina 1 van 1
Vuren geschaafd 2,8 x 7 cm
-13%
Vuren geschaafd 2,8 x 7 cm
4,143,604,35Incl. btw
Vuren geschaafd 2,8 x 4,5 cm
-13%
Vuren geschaafd 2,8 x 4,5 cm
2,762,402,90Incl. btw
Lariks Douglas regel 5 x 7,5 cm
-13%
Lariks Douglas regel 5 x 7,5 cm
9,127,939,60Incl. btw
Vuren regel geschaafd 4.5 x 7 cm
-13%
Vuren vandikte geschaafd 2,2 x 4,8 cm
-13%
Vuren balk C18 geschaafd 4,4 x 9,5 cm
-13%
Vuren regel geschaafd 4,4 x 4,4 cm
-13%

Ontdek de mogelijkheden die houten latten en regels bieden voor jouw volgende bouwproject. Of je nu op zoek bent naar houten latten voor de muur of stevige regels nodig hebt voor een robuuste constructie: wij hebben wat je nodig hebt om van jouw bouwproject een succes te maken.

Houten latten en regels worden veel gebruikt in de wereld van bouw en doe-het-zelf projecten. Deze lange, smalle stroken hout zijn essentieel voor structuur en afwerking in talloze constructies.

Houten latten

Houten latten kunnen op verschillende manieren worden toegepast. Ze vormen de basis voor wand- en plafondbekleding, bieden ondersteuning in meubelconstructies en zijn onmisbaar bij de creatie van bijvoorbeeld tuinhekken. Houten latjes zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en afmetingen zoals vuren latjes.

Houten regels

Houten regels zijn over het algemeen dikker en steviger dan de latten. Daardoor worden ze gebruikt waar een sterkere constructie vereist is. Ze vormen een belangrijk onderdeel van de draagstructuur voor vloeren, daken en wanden. Net als houten latten kunnen regels van verschillende houtsoorten gemaakt zijn, afhankelijk van de vereiste sterkte en duurzaamheid voor het bouwproject.

De voordelen van houten latten en regels

Houten latten en regels bieden verschillende voordelen waardoor ze onmisbaar zijn in meerdere bouwprojecten.

- Natuurlijk en duurzaam: hout is een natuurlijk materiaal dat jarenlang mee kan gaan als het goed onderhouden wordt. Het biedt een duurzame keuze voor constructieprojecten, met de mogelijkheid om aan het einde van zijn levenscyclus gerecycled of biologisch afgebroken te worden.

- Veelzijdigheid: latten en regels kunnen in verschillende toepassingen gebruikt worden zoals in de basisstructuur van gebouwen en de afwerking van interieurs. Ze kunnen eenvoudig op maat gezaagd, gevormd, geverfd of gebeitst worden om aan specifieke vereisten te voldoen.

- Sterkte en stabiliteit: ondanks hun relatief lichte gewicht bieden ze sterkte en stabiliteit aan constructies. Hierdoor zijn houten latten voor de wand een betrouwbare keuze qua ondersteuning. Ook voor daken en vloeren.

- Gemakkelijk te bewerken: hout is een materiaal dat gemakkelijk te bewerken is met standaard gereedschap. Dit maakt het een optie voor zowel professionals als doe-het-zelvers, waardoor aanpassingen en installaties eenvoudig uit te voeren zijn.

- Kostenefficiënt: in vergelijking met andere bouwmaterialen kunnen houten latten en regels een kostenefficiënte optie zijn, vooral als je kijkt naar de verhouding tussen prijs en prestatie. Ze bieden een uitstekende balans tussen kwaliteit, kosten en duurzaamheid.

Houten latten en regels kopen bij De Jong Hout & Staalhandel

In ons assortiment vind je verschillende soorten en afmetingen. Hierdoor is er voor elk bouwproject een passende optie. We hebben vuren latten, Douglas regels en hardhouten latten.

Houten latten en regels bestellen? Dat kan eenvoudig via onze website. Hier vind je eventueel ook het steigerhout in de aanbieding. Wil je meer weten over onze producten of heb je andere vragen? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem gerust contact op met onze deskundige klantenservice.