Hardhouten schutting

Filters
6 ProductenPagina 1 van 1

Een hardhouten schutting is ideaal vanwege verschillende redenen. Wil je daar graag meer van weten? Dan nodigen we je hier uit om snel verder te lezen en meer te leren over de voordelen van een schutting van hardhout. We helpen je graag op weg met tips en ideeën voor het plaatsen van een praktische en mooie schutting. Ook kun je hier direct bestellen wat je nodig hebt.

Kies voor de hoogste duurzaamheidsklasse

Is alleen maar het allerbeste goed genoeg? Dan kies je voor een hardhouten schutting. Hout kan onderverdeeld worden in diverse duurzaamheidsklassen. Hardhout van de beste kwaliteit valt onder de duurzaamheidsklasse 1. Dat betekent dat het supersterk en stevig is, weinig onderhoud vergt en dat deze houtsoort tot wel 20 jaar meegaat. Een geschikte hardhoutsoort voor een schutting is Keruing. Een ander pluspunt van tuinschermen van Keruing hardhout is de fraaie roodbruine kleur. Kortom, dat zijn al veel goede redenen om voor een hardhouten tuinscherm te kiezen.

Wat is het beste hardhouten tuinscherm?

Zoals we hierboven al vermeldden, zijn hardhouten tuinschermen van Keruing hardhout een voortreffelijke keuze. Echter niet alleen de houtsoort van de tuinschermen is van belang. Kijk ook naar de dikte van de planken en de manier waarop ze gezaagd en geschroefd zijn. Om er zeker van te zijn dat je hardhouten schutting straks stevig staat, raden we je aan om voor een scherm te kiezen met planken die zeker wel 15 mm dik zijn.

Let er ook op of de hardhouten panelen voor je schutting glad geschaafd zijn. Dit geeft namelijk een mooi afgewerkte uitstraling. Daarnaast is het belangrijk dat je voor het bevestigen van de planken van het tuinscherm RVS-schroeven gebruikt. Daarmee is de schutting goed bestand tegen alle weersinvloeden.

Let ook op de soort schuttingpalen

Kies je voor een hardhouten schutting, dan kies je voor een hardhouten tuinscherm van de beste kwaliteit. De tuinschermen komen goed tot hun recht als je daarbij ook schuttingpalen van de hoogste kwaliteit gebruikt. Je hebt verschillende mogelijkheden. Houd je van een volledige houten uitstraling, dan kun je ook hardhouten schuttingpalen gebruiken. Zoek je toch een iets andere uitstraling? Dan staan betonnen schuttingpalen ook heel mooi. Ook deze palen bieden de stevigheid en duurzaamheid die je zoekt. Je kunt de schutting vervolgens ook plaatsen op een betonrand. Door op deze manier een hout beton schutting te plaatsen, heb je nog minder last van de weersinvloeden.

Tip: een hardhouten schutting met gaaspanelen

Er zijn allerlei manieren om je hardhouten schutting nog mooier te maken. Een goede tip is bijvoorbeeld om een hardhouten tuinscherm af te wisselen met een gaaspaneel. Hiermee kun je een doorkijkje creëren, bijvoorbeeld naar de voortuin of naar een moestuin. Maar ook als je een erfafscheiding met veel privacy wenst, dan kun je voor deze combinatie met gaaspanelen kiezen. Met behulp van een gaaspaneel kun je bijvoorbeeld een mooie groene wand creëren. Daarvoor laat je het gaaspaneel begroeien met klimplanten, zoals de Hedera (klimop). Je geeft je tuin en je hardhouten schutting hiermee een speelse en natuurlijke touch.

Nog meer mogelijkheden

Bij een hardhouten schutting plaatsen denken de meeste mensen meteen aan een hoge schutting waar je niet doorheen of overheen kunt kijken. Op sommige plekken in je tuin kan dat juist de bedoeling zijn, maar er zijn misschien ook plekken waar je wel graag het zicht op de omgeving wilt behouden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de voortuin of voor het plaatsen van een afscheiding tussen twee opritten. Hier kan een ruimtelijke oplossing beter tot zijn recht komen. Hierboven bespraken we al de mogelijkheid om gaaspanelen te plaatsen, maar denk ook eens aan een lage hardhouten schutting, die in plaats van 180 cm maar slechts 90 cm hoog is. Bij De Jong Hout & Staalhandel vind je hardhouten tuinschermen in diverse hoogtematen.

Hoe zorg ik voor alle materialen?

Wil je zelf aan het klussen slaan en hiervoor zo snel mogelijk de juiste materialen in huis halen. Dan kun je rekenen op het uitgebreide assortiment en de uitstekende service van De Jong Hout & Staalhandel. Hier vind je alles wat je nodig hebt; van mooie hardhouten tuinpanelen tot de beste schuttingpalen, betonranden, tuindeuren en gaaspanelen. Met enkele muisklikken heb je snel alles bijeen voor het realiseren van jouw hardhouten schutting. Wij kunnen alle benodigdheden binnen een week bij je thuis afleveren. Nog even de handen uit de mouwen steken en je kunt genieten van je eigen hardhouten schutting.