Douglas planken

Filters
14 ProductenPagina 1 van 1

Douglas planken vallen in de smaak bij vrijwel iedereen die een voorkeur geeft aan natuurlijk ogend hout. Wil je je woning een nieuwe warme uitstraling geven, dan wordt het tijd om met deze planken in de weer te gaan. Je kunt er wanden mee bekleden, meubels van maken of een schutting mee bouwen. De planken van Douglas hout zijn in verschillende uitvoeringen beschikbaar en daardoor op allerlei manieren inzetbaar.

Je hebt bij De Jong Hout & Staalhandel de keuze uit rechte schuttingplanken, Zweeds rabatplanken, vellingdelen en potdekselplanken vervaardigd van Douglas hout.

Een schutting maken van Douglas planken

Douglas planken zijn erg geschikt voor het bouwen van een schutting. Je kunt hiermee namelijk redelijk snel en eenvoudig een dichte schutting maken. Dit zorgt voor meer privacy en het dempt het geluid. Bovendien is de natuurlijke uitstraling van hout prachtig en stijlvol. Als je het hout goed behandelt in de tussentijd kan een schutting van Douglas planken wel 15 jaar mee. Het is daarbij ook nog eens een voordelige houtsoort. Het is wel belangrijk om sterke schuttingpalen te gebruiken, die je stevig in de grond zet. Gebruik je hiervoor palen van Douglas hout, zet ze dan op betonpoeren of paalhouders. Bij schuttingen kun je bovendien kiezen tussen gewone planken, potdekselplanken of Douglas planken in Zweeds rabat.

Meubels maken van Douglas planken

Douglas planken zijn bij uitstek geschikt om zelf (buiten)meubels mee te maken. Douglasplanken geven de meubels extra charme en vooral ook een stoer karakter. Het hout is overigens gemakkelijk te bewerken, waardoor zowel professionele meubelmakers als amateurs goed met dit materiaal uit de voeten kunnen. Behalve planken, kun je ook palen en balken van Douglas hout gebruiken. Het hout is sterk genoeg om er leuke banken, tafels, loungesets of heerlijke ligstoelen voor in de tuin van te maken. Als je deze meubels zelf hebt gemaakt, zal je er nog meer van genieten. Je kunt de meubels het hele jaar door buiten laten staan of ze eventueel in het najaar en de winter beschermen met een hoes.

Potdekselplanken of Zweeds Rabat

Met gewone Douglas planken bouw je eenvoudig een rechte schutting. Wil je dat de planken elkaar overlappen, dan kun je ook kiezen om de planken te potdekselen. Potdekselplanken zijn normale planken, die overal even dik en breed zijn. Je gaat ze alleen op zo’n manier stapelen, dat ze elkaar overlappen. Je kunt hiervoor ook Zweeds Rabat gebruiken. Dit zijn taps toelopende planken met een groef. Je kunt de planken hierdoor gemakkelijk over elkaar heen schuiven. Het belangrijkste verschil tussen een gepotdekselde schutting en een schutting met Zweeds Rabat, is dat bij Zweeds Rabat de planken beter op elkaar aansluiten. Hierdoor krijg je een strakkere look. Het is maar net wat je zelf het mooiste vindt.

Tips voor mooie effecten met planken van Douglas hout

Je kunt de Douglas planken ook voor andere bijzondere effecten gebruiken. Houd je bijvoorbeeld van een Scandinavische woonstijl? Dan kun je met deze planken ook prachtige gepotdekselde wanden in huis creëren. Dit geeft zowel een rustieke als stijlvolle touch aan je woning. Of wat dacht je van een deels gepotdekselde gevel De subtiele overlap zorgt voor een karakteristieke twist. Je kunt met Douglas planken ook een eenvoudig schuurtje omtoveren tot een heus chalet. Kortom, deze houten planken bieden je vele mogelijkheden om creatief aan de slag te gaan!

Geïmpregneerde Douglas planken

Om de Douglas planken nog langer mee te laten gaan is het goed om ze te impregneren. Dit kun je zelf doen, maar je kunt bij ons ook vooraf geïmpregneerde planken kopen. Hetzelfde geldt voor de zwarte planken. Je kunt ze zelf zwart beitsen, maar je kunt ook zwarte douglas planken bestellen. Je kunt je douglas planken ook geschaafd bestellen, dit maakt het makkelijker om mee te werken en het hout te behandelen.

Vlonderplanken

Voor een terras of een vlonder hebben we ook de juiste Douglas planken. De douglas vlonderplanken zijn er in verschillende lengtes en diktes. Voor de lengte heb je de keuze uit 300, 400 en 500 cm. Voor de dikte heb je de keus uit 2,4 x 13,8 cm en 2,8 x 14 cm.

Eenvoudig je favoriete Douglas plank bestellen

Heb je voldoende inspiratie om aan het klussen te gaan? Dan kun je eenvoudig online Douglas planken kopen bij De Jong Hout & Staalhandel. Je vindt in het online assortiment Douglas planken in diverse lengtes en met uiteenlopende kopmaten. Verder kun je rekenen op een scherpe prijs. Heb je grote hoeveelheden Douglas planken nodig? Vraag dan een offerte op maat aan en geniet eventueel van staffelkorting. Heb je je bestelling online geplaatst? Dan wordt deze binnen enkele dagen thuisbezorgd en kun je de handen uit de mouwen steken.