Douglas planken

Filters
19 ProductenPagina 1 van 1
Douglas schuttingplank gedroogd & geschaafd 1,6 x 14 cm
-36%
Lariks Douglas plank 2,2 x 20 cm
-17%
Lariks Douglas plank 2,2 x 20 cm
€9,50€7,92€9,58Incl. btw
Lariks Douglas plank 2,2 x 20 cm Zwart geïmpregneerd
-13%
Lariks Douglas plank 3,2 x 20 cm
-17%
Lariks Douglas plank 3,2 x 20 cm
€22,46€18,72€22,65Incl. btw
Lariks Douglas plank 2,6 x 19 cm GESCHAAFD
-13%
Lariks Douglas plank 2,6 x 19 cm GESCHAAFD
€27,07€23,54€28,48Incl. btw
Lariks Douglas plank / Boeiplank  2,7 x 25 cm
-17%
Lariks Douglas plank / Boeiplank 2,7 x 25 cm
€22,68€18,90€22,87Incl. btw
Vuren Potdekselplank 2 x 20 cm - 2 x zwart gespoten
-26%
Douglas Potdekselplank 2 x 20 cm - 2 x zwart gespoten
-20%
Douglas Sponningplank - Halfhouts rabat 1,8 x 19 cm
-20%
Douglas vellingdelen dakbeschot 1.8 x 14,5 cm
-20%
Douglas vellingdelen dakbeschot 1.8 x 14,5 cm
€9,41€7,53€9,11Incl. btw
Douglas vellingdelen dakbeschot 1.8 x 19 cm
-20%
Douglas vellingdelen dakbeschot 1.8 x 19 cm
€13,21€10,57€12,79Incl. btw
Douglas Zweeds Rabat blank 19.5 cm
-20%
Douglas Zweeds Rabat blank 19.5 cm
€3,52€2,81€3,41Incl. btw
Douglas Zweeds Rabat Zwart geïmpregneerd 19.5 cm
-20%
Douglas vlonderplank 2,4 x 13,8 cm
Douglas vlonderplank 2,4 x 13,8 cm
€14,36€17,38Incl. btw
Douglas halfhout rabat 1.8 x 14,5 cm
Douglas halfhout rabat 1.8 x 14,5 cm
€10,33€12,50Incl. btw

Douglas planken vallen vrijwel bij iedereen die een voorkeur geeft aan hout in de smaak. Wil je je woning een nieuwe warme uitstraling geven, dan wordt het tijd om met deze planken in de weer te gaan. Je kunt er wanden mee bekleden, meubels van maken of een schutting mee bouwen. De planken van Douglas hout zijn in verschillende uitvoeringen beschikbaar en daardoor op allerlei manieren inzetbaar. We vertellen je hier graag meer over de vele toepassingsmogelijkheden van deze planken.

Douglas hout en de verschillende soorten planken

Houd je wel van klussen of ben je geïnteresseerd in woonstijlen en -trends, dan zal je wel al eens van ‘Douglas hout’ hebben gehoord. Maar wat wordt hier nu mee bedoeld? Het gaat hier om een naaldhoutsoort, die de laatste jaren ontzettend populair is geworden. Dat komt door een combinatie aan factoren. Dit hout gaat namelijk lang mee, het heeft een aantrekkelijke prijs én het heeft een warme uitstraling. Er is daarom veel vraag naar Douglas planken. Je hebt bij De Jong Hout & Staalhandel de keuze uit rechte planken, dakbeschot, Zweeds rabatplanken en potdekselplanken vervaardigd van Douglas hout. Wat kun je hier allemaal mee?

Een schutting maken van Douglas planken

Douglas planken zijn een van de meest gewilde materiaalsoorten voor het bouwen van een schutting. Je kunt hiermee namelijk redelijk snel en eenvoudig een dichte schutting maken. Dit zorgt voor meer privacy en het dempt het geluid. Bovendien is de natuurlijke uitstraling van hout prachtig en stijlvol. Wist je al dat Douglas hout ook onbewerkt wel 10 tot 15 jaar meegaat? Het is daarbij ook nog eens een voordelige houtsoort. Het is wel belangrijk om sterke schuttingpalen te gebruiken, die je stevig in de grond zet. Gebruik je hiervoor palen van Douglas hout, zet ze dan op betonpoeren of paalhouders. Bij schuttingen kun je bovendien kiezen tussen gewone planken, potdekselplanken of Douglas planken in Zweeds rabat.

Stoere meubels maken met Douglas hout

Douglas planken zijn bij uitstek geschikt om zelf meubels mee te maken. Deze planken van roze, oranje en rood gevlamd hout geven de meubels extra charme en vooral ook een stoer karakter. Het hout is overigens gemakkelijk te bewerken, waardoor zowel professionele meubelmakers als amateurs goed met dit materiaal uit de voeten kunnen. Behalve planken, kun je ook palen en balken van Douglas hout gebruiken. Het hout is sterk genoeg om er leuke banken, tafels, loungesets of heerlijke ligstoelen voor in de tuin van te maken. Als je deze meubels zelf hebt gemaakt, zal je er nog meer van genieten. Je kunt de meubels het hele jaar door buiten laten staan of ze eventueel in het najaar en de winter beschermen met een hoes.

Potdekselplanken of Zweeds rabat?

Met gewone Douglas planken bouw je eenvoudig een rechte schutting. Wil je dat de planken elkaar overlappen, dan kun je ook kiezen om de planken te potdekselen. Potdekselplanken zijn normale planken, die overal even dik en breed zijn. Je gaat ze alleen op zo’n manier stapelen, dat ze elkaar overlappen. Je kunt hiervoor ook Zweeds rabat gebruiken. Dit zijn taps toelopende planken met een groef. Je kunt de planken hierdoor gemakkelijk over elkaar heen schuiven. Het belangrijkste verschil tussen een gepotdekselde schutting en een schutting met Zweeds rabat, is dat bij Zweeds rabat de planken beter op elkaar aansluiten. Hierdoor krijg je een strakkere look. Het is maar net wat je zelf het mooiste vindt.

Tips voor mooie effecten met planken van Douglas hout

Je kunt de Douglas planken ook voor andere bijzondere effecten gebruiken. Houd je bijvoorbeeld wel van een Scandinavische woonstijl? Dan kun je met deze planken ook prachtige gepotdekselde wanden in huis creëren. Dit geeft zowel een rustieke als stijlvolle touch aan je woning. Of wat dacht je van een deels gepotdekselde gevel? Past dat misschien perfect bij jouw woonwensen? De subtiele overlap zorgt voor een karakteristieke twist. Je kunt met Douglas planken ook een eenvoudig of lelijk schuurtje omtoveren tot een heus chalet. Kortom, deze houten planken bieden je vele mogelijkheden om creatief aan de slag te gaan!

Waar wacht je nog op?

Heb je voldoende inspiratie om aan het klussen te gaan? Dan kun je eenvoudig online Douglas hout kopen bij De Jong Hout & Staalhandel. Je vindt in het online assortiment Douglas planken in diverse lengtes en met uiteenlopende kopmaten. Verder kun je rekenen op een scherpe prijs. Heb je grote hoeveelheden Douglas planken nodig? Vraag dan een offerte op maat aan en geniet eventueel van staffelkorting. Heb je je bestelling online geplaatst? Dan wordt deze binnen enkele dagen thuisbezorgd en kun je de handen uit de mouwen steken met de douglas planken uit ons assortiment.