Vlonderplanken

Bezorgtarieven NL (zie per artikel) - vanaf € 1500,00 franco
  • Bezorgtarief 'Doos' - € 14,50
  • Bezorgtarief 'Colli' - € 37,50
  • Bezorgtarief 'XL-pakket' - € 54,50
  • Bezorgtarief 'XXL-pakket' - € 67,50
Vlonderplanken

Op zoek naar vlonderplanken? bij de Jong Hout en Staalhandel bent u op het juiste adres voor een goedkoper, maar goede kwaliteit vlonderplank. Keuze uit diverse houtsoorten, maar ook diverse profielen zoals fijne ribbel, scheepsdekprofiel, of glad geschaafd. 

Hardhouten, en geïmpregneerde vlonderplanken worden het meeste toegepast. Daarnaast is Lariks Douglas steeds meer in opkomst. Een hardhouten vlonder heeft een gemiddelde levensduur van ca. 20 jaar, en een geïmpregneerde of Douglas vlonder 8-12 jaar. Uiteraard zijn de klimaatomstandigheden hier er van belang.

Bevestig uw vlonder altijd met een goede kwaliteit vlonderschroef. Deze zijn van gehard edelstaal en kunnen zonder voorboren worden toegepast. Gebruik nooit geen goedkope schroeven, of spijkers voor het  bevestigen van vlonderplanken. Bij werken van de planken kunnen de schroeven breken, of de spijkers opwerken.

Vlonder maken

  • Zet de vorm van de vlonder uit met piketpaaltjes en een touw. Zorg daarbij dat het terras altijd iets afloopt, minimaal 1 cm per meter. Zo vloeit het water van uw terras af. 
  • Leg op een vaste ondergrond anti worteldoek, of grind. Bij grind heeft u meteen een goede waterafvoer en het voorkomt onkruid. Leg daarop stoeptegels 30 x 30 cm. De tegels legt u ca. 40 cm uit elkaar. In plaats van tegels als draagvlak kunt u ook met piketpalen werken om de 60 cm, maar is arbeidsintensiever gezien alles dan op hoogte afgezaagd moet worden.
  • Maak een raamwerk van regels 4,5 x 7 cm. Plaats de regels op het midden van de stoeptegels. Leg de vlonderplanken met een tussenruimte van 5mm, haaks op de regels. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een latje, of duimstok van 5 mm.
  • Bevestig de de vlonderplanken op de regels met de vlonderschroeven op iedere regel, 2 x