Geïmpregneerde schuttingpalen

Filters
9 ProductenPagina 1 van 1

Geïmpregneerde schuttingpalen

Geïmpregneerde palen worden nog steeds veel toegepast als schuttingpaal. Geïmpregneerde schuttingpalen zijn gemaakt van naaldhout, dus grenen of vurenhout wat onder keteldruk is geïmpregneerd. Door de palen te impregneren wordt de levensduur aanzienlijk verlengd naar zo een 10 tot 15 jaar, afhankelijk van de weersomstandigheden en het grondcontact. Naast geïmpregneerde schuttingpalen hebben wij uiteraard nog meer geïmpregneerd tuinhout zoals regels, planken en balken.

Zwart geïmpregneerde palen

De zwart geïmpregneerde palen uit ons zijn ook van naaldhout, maar van Douglas hout. Ook deze palen zijn onder keteldruk zwart geïmpregneerd. De levensduur is vergelijkbaar met de vuren, of grenen geïmpregneerde schuttingpalen. De zwarte palen zijn alleen in fijnbezaagde uitvoering leverbaar. 

Geïmpregneerde palen in de grond

Ook al zijn onze geïmpregneerde palen extra behandeld, in de grond blijft het altijd kwetsbaar. Als je de palen in de grond plaatst is het altijd beter om het deel wat in de grond komt plus ongeveer 10 cm boven maaiveld extra te behandelen met zwarte teer. Hiermee sluit je de celstructuur van het hout nog meer af waardoor het nog minder, of geen vocht meer opneemt. Een ander veel gebruikt artikel zijn paalhouders. Deze zijn van verzinkt staal wat in de grond komt, de houten schuttingpaal heeft dan geen grondcontact. 

Geïmpregneerde schuttingpalen online bestellen

Bestel je geïmpregneerde schuttingpalen eenvoudig online bij de Jong en combineer dit met 1 van onze andere materialen zoals gaaspanelen of tuinschermen