Betrouwbare levering met tijdsindicatie
Ruime voorraad in kwalitatieve producten
Een 9,1 uit meer dan 2800 reviews
Afhalen (in Rhenen) mogelijk
9.1
Zelf een Douglas houten pergola maken

Zelf een Douglas houten pergola maken

minuten lezen
Met een pergola creëer je een gezellige plek in je tuin voor ontspanning en samenzijn. Douglas hout is een populaire keuze voor dit soort projecten door de duurzaamheid en esthetiek. Lees verder voor het stappenplan dat jou vertelt hoe je zelf een Douglas houten pergola kunt bouwen voor in jouw tuin.

Waarom Douglas hout voor je pergola?

Douglas hout is een duurzame keuze en heeft een natuurlijke weerstand tegen rot en schimmels. Hierdoor heeft het een lange levensduur, zonder de noodzaak voor veel onderhoud. Daarnaast voegen de warme kleuren en fijne textuur een natuurlijke waarde toe aan je tuin.

Zelf een Douglas houten pergola bouwen: de benodigdheden

Voordat je begint, is het belangrijk om de volgende materialen en gereedschappen te verzamelen:

- Douglas houten balken en palen
- Beton voor de fundering
- Schroeven en bevestigingsmateriaal, specifiek voor hout
- Grondboor en schep
- Waterpas, meetlint en potlood
- Zaag en boormachine

Stap 1: planning en ontwerp

Begin met het bepalen van de locatie en grootte van de pergola. Houd hierbij rekening met de loop van de zon gedurende de dag, om te bepalen waar de pergola moet komen. Teken een schets van het ontwerp met de bijbehorende afmetingen.

Stap 2: de fundering leggen

Gebruik een grondboor om gaten te boren voor de Douglas palen. De diepte van de gaten hangt af van de hoogte van de pergola, maar wij raden een diepte van minstens 60 cm aan in verband met de stabiliteit. Meng het beton volgens de instructie die terug te vinden is op de verpakking en vul vervolgens de gaten. Plaats de Douglas palen in het beton en zorg ervoor dat ze waterpas staan. Laat het beton uitharden.

Stap 3: het frame opbouwen

Bevestig horizontale Douglas balken aan de bovenkant van de Douglas palen om het frame te creëren. Gebruik hiervoor lange schroeven en zorg ervoor dat alles waterpas is en stevig vastzit. Dit frame vormt de basis van je pergola.

Stap 4: het dak monteren

Het is natuurlijk afhankelijk van je ontwerp, maar je kan bijvoorbeeld kiezen voor een dicht dak of een dak met Douglas balken voor een open gevoel. Zaag de Douglas balken op maat en bevestig ze boven op het frame. Zorg voor een gelijke afstand tussen de Douglas balken voor een symmetrisch uiterlijk.

Stap 7: genieten van je Douglas houten pergola

Na het doorlopen van deze stappen is het tijd om te ontspannen en te genieten van jouw zelfgebouwde pergola. Je zal versteld staan van de mogelijkheden en de vele momenten dat je gebruik maakt van je Douglas houten pergola.

Door zelf een pergola van Douglas hout te bouwen, investeer je in de kwaliteit en uitstraling van je tuin én draag je bij aan een duurzamere wereld. Douglas hout is eenvoudig te bestellen via onze website. Of je nou op zoek bent naar palen, latten of balken: we hebben het allemaal. Hopelijk biedt deze gids je de inspiratie en informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan met je pergola project. Veel bouwplezier!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »