Prefab wapeningskorf

Bij ons besteld u eenvoudig uw prefab wapeningskorf. De korven zijn standaard voorzien van een hoofdwapening 3, of 4 Ø 12, 10 of 8 onder en boven. De korven voorzien van hoekverbindingen. De wapeningskorven zijn er in standaard lengtes van 3 meter, maar ook op maat te bestellen. De wapeningskorven zijn te bestellen voor de balkafmetingen B30 x H40, B35 x H40, B35 x H50 cm en B40 x H50 cm in standaard lengte van 3 meter, maar ook op afwijkende lengte. 

Type K: Een betonijzer korf met een lengte van 3 meter, met een open kop en een verjonging, een “bajoneteind”.


Type B: Een betonijzer korf met een lengte van 3 of 6 meter, met een open en een gesloten kop


Type O: Een betonijzer korf met een lengte van 3 meter, met twee open koppen. Deze korf is daardoor geschikt is als tussenstuk.

Verwerking Wapeningskorven

De combinatie van K met B maakt hoekverbindingen mogelijk. Type B is daarnaast uitermate geschikt voor het realiseren van T- Splitsingen.

Als u meerdere funderingskorven nodig hebt op een lange lengte zijn deze eenvoudig te koppelen met de bij te verkrijgen koppelstaven. Bij iedere staaf hoofdwapening, of flankwapening plaatst u een betonijzer koppelstaaf. De koppelstaven verbind u door middel van vlechtdraad.

De korven zijn leverbaar in bovenstaande afmetingen, maar ook een wapeningskorf op maat is mogelijk. Alleen de wapeningskorven voor een balk van 50 cm of hoger zijn voorzien van een flankwapening, de lagere wapeningskorven hebben standaard geen flankwapening.

Bekijk onze digitale handleiding!