Betrouwbare levering met tijdsindicatie
Ruime voorraad in kwalitatieve producten
Een 9,1 uit meer dan 2800 reviews
Afhalen (in Rhenen) mogelijk
9.1
Wapeningskorven

Wapeningskorven

0 reactie minuten lezen
Wapeningskorven worden gebruikt als versterking in gewapend Beton. De korven worden aangebracht in de bekisting, voor het storten van het betonmortel. Wat zijn nou precies wapeningskorven, en waar worden ze van gemaakt?

Waar word een wapeningskorf van gemaakt?

Een wapeningskorf wordt gemaakt van betonijzer. Betonijzer word voornamelijk gemaakt uit oude metalen die worden ingeleverd bij de oud-ijzer handelaar of milieustraat. Denk hierbij aan oude fietsen, auto's, knipafval, hekwerk, oude machines etc. Het materiaal wordt gesorteerd door de handelaar en omgesmolten bij de hoogovens. Van het vloeibare staal worden lange lengte's rechthoekig staal gemaakt wat wordt gewalst tot rond betonstaal in diverse diameters. Een oude auto, fiets o.i.d. wordt dus weer gebruikt voor de bouw van uw nieuwe bedrijfspand of woning!

Productie van de wapeningskorf

Bovenstaand betonstaal word door ons weer ingekocht op staaf of rol, en daar worden onze wapeningskorven van gemaakt. Op kantoor word de buigstaat voorbereid en de fabriek wordt het staal geknipt, gebogen en gelast. Welke wapeningskorven toegepast moeten worden in een funderingsbalk wordt uitgetekend door een constructeur op een zogenoemde wapeningstekening. Aan de hand van deze tekening maken wij een buigstaat voor productie. 

Standaard wapeningskorven

Voor kleine, of grote projecten hebben wij diverse standaard afmetingen wapeningskorven in het assortiment. Deze zijn er met verschillende diameters staal als hoofdwapening. Deze funderingskorven zijn snel te leveren gezien hier geen voorbereidingstijd aan vooraf gaat en de afmetingen standaard in de machine staan. De korven hebben een standaard lengte van 3 meter en zijn goed te verwerken door 1 persoon. U maakt deze op de bouwplaats op lengte en koppelt deze met de koppelstaven en evt. haarspelden. 

Wapeningskorf op maat

Naast de standaard wapeningskorf is het zelfs mogelijk een wapeningskorf op maat te bestellen via onze website. U kunt een afwijkende lengte ingeven met de gewenste korfeinden. Komt u met deze module nog niet uit de voeten kunt u altijd uw PDF tekening per mail bij ons aanleveren en rekenen wij voor u uit wat u nodig heeft.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »