Douglas hout is al jarenlang enorm populair vanwege de verschillende toepassingsmogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het realiseren van duurzame tuinafscheidingen, overkappingen of andere sfeervolle projecten. Het spreekt dan ook voor zich dat deze houtsoort niet in het assortiment van De Jong Hout & Staalhandel mag ontbreken. Ons hout is van de hoogst mogelijke kwaliteit en daarnaast kunnen we je altijd gunstige prijzen en leveringstijden garanderen. Vergeet dan ook zeker niet om even verder te lezen voor meer informatie.

Wat is douglas hout?

We laten je hier graag kennismaken met de unieke kwaliteiten van Douglas hout. Deze zorgen er namelijk voor dat je hier gemakkelijk zelf mee aan de slag kunt. Het gaat om naaldhout, dat tot de hardste soorten in Europa behoort. Vooral het hout uit het Zwarte Woud in Duitsland is bekend. Een groot voordeel is dat Douglas planken vriendelijker geprijsd zijn, dan andere soorten hardhout. Het is echter niet alleen goedkoop, maar ook nog eens heel mooi om te zien. Het heeft namelijk een warm roze-achtige kleur. Daarnaast draagt ook de fijne tot matige grove nerf bij tot een natuurlijke en warme sfeer. Kenmerkend aan dit hout is dat het langzaam verkleurt naar blauwgrijs. Vind je dit niet mooi? Dan kun je het hout beitsen of impregneren.

Gaat dit hout wel lang mee?

Wanneer klanten horen dat Douglas hout relatief goedkoop is, rijst meestal direct de vraag of het dan wel lang meegaat. Dat is zeker het geval. Dit hout heeft een levensduur van tussen de 10 tot 15 jaar. Hoewel het niet nodig is om het hout te behandelen, is het wel een aanrader om dit te doen als je verzekerd wilt zijn van een zo lang mogelijke levensduur. Dat geldt vooral wanneer je het hout buitenshuis gaat gebruiken. Bij De Jong Hout & Staalhandel kun je zowel Douglas planken van hoogwaardige kwaliteit als de juiste impregneermiddelen online bestellen. Alles wordt binnen enkele dagen bij je thuis afgeleverd door hun eigen transportservice.

Waar rekening mee houden?

Douglas hout is een unieke houtsoort en brengt vanzelfsprekend enkele unieke aspecten met zich mee. Wij vertellen je dan ook graag meer over waar je nu allemaal precies rekening mee moet houden, zodat je precies weet hoe je uiteindelijk met dit hout aan de slag moet gaan. Bekijk hieronder een overzicht van de meest belangrijke factoren:

  • Douglas hout staat bekend om zijn rustieke uitstraling. Het hout scheurt van nature snel bij het drogen van het hout. Zweeds rabat, veilingdelen en bewerkt douglas wordt door ons eerst gedroogd alvorens het bewerkt wordt. Dit hout kan dus kopscheuren bevatten
  • Vers gezaagd hout kan splinters bevatten en stukjes wankant (ruwe plekken op de hoeken).
  • Doordat het hout natuurlijk wordt gedroogd kunnen er schimmels op het hout voorkomen. Dit is oppervlakte schimmel en kan worden afgewassen. Wanneer het hout in het zonlicht en de regen staat zal dit vanzelf verdwijnen.
  • De grofheid van deze houtsoort zorgt ervoor dat het hout kan torderen of kromtrekken. Dit komt vooral voor bij kleinere/dunnere kopmaten of bij lange lentes. Verwerk het hout snel om dit te voorkomen. Ook blootstelling aan de zon helpt hierbij.
  • Douglas hout is een naaldhout soort wat noesten bevat die los kunnen laten en kan harsplekken bevatten.
  • Het hout wordt gezaagd uit stammen. Het kan dus zijn dat het hout wat overlengte heeft bij levering of niet helemaal haaks is afgekort.

Realiseer je eigen houten (buiten)projecten

Met Douglas hout zijn de mogelijkheden in principe eindeloos. Ieder (houten) project wat je in gedachte hebt valt in principe te realiseren met deze houtsoort. Uiteraard profiteer hierbij dat je kunt rekenen op een uitstekende duurzaamheid, waardoor je verzekerd bent van een lange levensduur van je gerealiseerde projecten. Daarnaast is het hout eenvoudig te bewerken, waardoor je tegen weinig problemen zal oplopen tijdens het bouwen van je projecten. Tel hier de prachtige uitstraling van het hout nog bij op en het mag duidelijk zijn dat het kiezen voor Douglas hout een absolute aanrader is.

Plaats je bestelling online

Het bestellen van Douglas hout doe je binnen een handomdraai bij De Jong Hout & Staalhandel. Wij komen zo snel mogelijk met onze eigen bezorgservice bij je langs en leveren jouw hout op locatie af. Eventueel is het ook mogelijk om het hout op te halen bij ons magazijn in Achterberg. Geef dit door tijdens het bestelproces en dan zorgen wij ervoor dat het douglas hout voor je klaarligt.

Veelgestelde vragen over Douglas hout

Waarom Douglas hout kopen bij De Jong Handelsonderneming?

Douglas hout kopen bij De Jong Handelsonderneming staat garant voor hout van de hoogste mogelijke kwaliteit. In combinatie met onze gunstige prijzen en levertijden kan je binnen no-time aan de slag met het realiseren van jouw projecten.

Hoe lang gaat Douglas hout mee?

Douglas hout valt in duurzaamheidsklasse 3. Dit betekent dat het hout onbehandeld wel 10 tot 15 jaar lang mee kan gaan. Wanneer je ervoor kiest om het hout te behandelen kan je de levensduur verlengen tot meer dan 20 jaar.

Wat zijn de eigenschappen van Douglas hout?

Douglas hout staat bekend als één van de meest harde Europese naaldhoutsoorten en zal tijdens het drogen nog harder worden. Het beschikt over een fijne tot matige nerf en is eenvoudig te bewerken. Houdt er wel rekening mee dat onbehandeld Douglas hout na verloop van tijd zal vergrijzen. Dit is te voorkomen door het hout te impregneren.

Waar gebruik je Douglas hout voor?

Met Douglas hout is het in principe mogelijk om ieder (houten) project wat je in gedachte hebt te realiseren. De eenvoudige bewerkbaarheid, de duurzaamheid en de prachtige uitstraling zorgen ervoor dat deze houtsoort een absolute aanrader is voor iedereen die met hout aan de slag wilt gaan.