Betrouwbare levering met tijdsindicatie
Ruime voorraad in kwalitatieve producten
Een 9,1 uit meer dan 2800 reviews
Afhalen (in Rhenen) mogelijk
9.1
Onderhoudstips voor steigerhouten meubels

Onderhoudstips voor steigerhouten meubels

0 reactie minuten lezen
Bij De Jong Hout & Staalhandel begrijpen we dat steigerhouten meubels niet alleen functionele elementen in jouw huis zijn, maar ook stijlvolle aanvullingen op het interieur. Om ervoor te zorgen dat steigerhouten meubels hun natuurlijke schoonheid behouden en duurzaam blijven, delen we graag enkele eenvoudige onderhoudstips met je.

1. Regelmatig reinigen

Steigerhout heeft de neiging om stof en vuil aan te trekken, vooral als het buiten staat. Maak er een gewoonte van om steigerhouten meubels regelmatig schoon te maken met een zachte borstel of doek. Dit verwijdert oppervlaktevuil en voorkomt dat het hout zijn oorspronkelijke uitstraling verliest.

2. Gebruik geen schurende schoonmaakmiddelen

Bij het reinigen van steigerplanken is het belangrijk om schurende schoonmaakmiddelen te vermijden! Dit kan namelijk krassen veroorzaken en de afwerking van het hout beschadigen. Gebruik in plaats daarvan een milde zeepoplossing of speciale houtreiniger die geschikt is voor steigerhout.

3. Voorkom vlekken door hitte

Plaats geen hete voorwerpen direct op steigerhouten oppervlakken. Denk dan aan: warme pannen, kopjes of andere hittebronnen, deze kunnen permanente vlekken veroorzaken en de afwerking beschadigen. Gebruik onderzetters of placemats om het hout te beschermen.

4. Bescherm tegen weersinvloeden

Als je steigerhouten meubels buiten staan, zijn ze blootgesteld aan het weer. Overweeg het gebruik van een beschermende beits om het hout te beschermen tegen vocht, UV-straling en schimmels. Heel simpel én heel beschermend!

5. Winter? Zet jouw meubels beschut

Als je steigerhouten meubels buiten staan en niet worden gebruikt tijdens de wintermaanden, overweeg dan om ze te verplaatsen naar een beschutte plaats. Hierdoor beperk je de invloed van zware weersomstandigheden en verleng je de levensduur van het meubilair.

Maar let op! Bij het verplaatsen van steigerhouten meubels: til ze op in plaats van ze te slepen. Dit voorkomt krassen op vloeren en beschadigingen aan de meubels zelf. Gebruik indien nodig viltglijders onder de poten om schade te verminderen.

Wij zijn er voor je.

Neem de tijd om steigerhouten meubels periodiek te controleren op eventuele tekenen van slijtage, scheuren of andere schade. Door tijdig kleine problemen aan te pakken, voorkom je grotere reparaties en behoud je de kwaliteit van de meubels.

Bij De Jong Hout & Staalhandel begrijpen we de waarde van goed onderhouden meubels. Met de juiste zorg en aandacht kun je jarenlang genieten van de warme uitstraling en duurzaamheid van je steigerhouten meubels. Volg deze onderhoudstips en laat jouw meubels stralen!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »