Betrouwbare levering met tijdsindicatie
Ruime voorraad in kwalitatieve producten
Een 9,1 uit meer dan 2800 reviews
Afhalen (in Rhenen) mogelijk
9.1
Een trendy tuinbank maken met steigerhout

Een trendy tuinbank maken met steigerhout

minuten lezen
De tuin is niet alleen een plek om van de natuur te genieten, maar ook een verlengstuk van jouw huis. Een trendy en comfortabele tuinbank kan een fantastische aanvulling zijn op deze buitenruimte. Waarom zou je niet zelf aan de slag gaan en een unieke tuinbank maken? In deze DIY ontdek je eenvoudige stappen om jouw eigen stijlvolle tuinbank te creëren van steigerhout!

Voor welke materialen ga jij?

Voordat je begint, is het belangrijk om hoogwaardig steigerhout te kiezen. Bij De Jong Hout & Staalhandel vind je een ruime keuze aan steigerhout van topkwaliteit. Kies hout dat past bij jouw stijl en de sfeer van je tuin.

Stap 1: Ontwerp jouw eigen tuinbank

Voordat je de zaag oppakt, bedenk hoe je wilt dat jouw tuinbank eruitziet. Wil je een strak modern ontwerp of ga je voor een meer rustieke uitstraling? Online zijn genoeg inspirerende ontwerpen te vinden. Zodra je een idee hebt, teken je een eenvoudig ontwerp met de gewenste afmetingen, en zo staat jouw trendy tuinbank al op papier. Nu nog het echte werk!

Stap 2: Meten en zagen

Meet het steigerhout en markeer de zaaglijnen duidelijk. Voor nauwkeurigheid is het handig om gebruik te maken van een liniaal. Maar weet je al welk steigerhout je gaat gebruiken? Bij De Jong Hout & Staalhandel hebben we een ruim assortiment. Zwarte-, Douglas-, of gebruikte steigerplanken? De keuze is aan jou!

Zorg er dan voor dat je alle benodigde stukken nauwkeurig zaagt, zo maak je het jezelf makkelijker bij het monteren.

Stap 3: Schuren

Nadat alle stukken zijn uitgezaagd, is het tijd om ze te schuren. Schuur alle ruwe randen en oppervlakken glad voor een professionele afwerking. Dit is ook het moment om het hout eventueel te behandelen met een beschermende laag, afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur en de blootstelling aan de elementen.

Stap 4: Tijd om te monteren

Nu begint het spannende deel, namelijk: het in elkaar zetten van jouw trendy tuinbank! Volg de ontwerptekening en gebruik het beste bevestigingsmateriaal om de stukken steigerhout stevig aan elkaar te bevestigen. Let goed op de stabiliteit en zorg ervoor dat de bank stevig staat voordat je verder gaat.

Stap 5: Afwerken

Jouw tuinbank staat nu in elkaar, maar ga je hem nog mooi afwerken? Of je nu kiest voor een natuurlijke uitstraling of een opvallende kleur, breng de afwerking gelijkmatig aan en laat het goed drogen voordat je de bank in je tuin plaatst.

Tijd om te genieten!

Nu je trendy tuinbank klaar is, is het tijd om ervan te genieten! Plaats de bank op een leuke plek in de tuin waar je optimaal kunt genieten van het buitenleven. Voeg een paar sierkussens toe en je hebt een heerlijk plekje. Met hoogwaardig steigerhout en een beetje creativiteit kun je een stijlvolle en duurzame tuinbank creëren die perfect in jouw tuin past. Veel plezier met dit do-it-yourself project!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »