Steigerplanken

Filters
7 ProductenPagina 1 van 1

Nieuwe steigerplanken zijn vers en niet kunstmatig gedroogd, tenzij uitdrukkelijk vermeld. De planken zijn fijnbezaagd en wat hiermee bedoeld wordt is dat de planken direct uit de zagerij komen, zonder dat de planken verder bewerkt zijn. Fijnbezaagde planken kunnen gemakkelijk opgeschuurd worden naar een glad eindresultaat. Een andere benaming voor fijnbezaagd steigerhout is ruw steigerhout. Bij ruwe steigerhouten planken kan het dan ook voorkomen dat de lengte- en breedtematen iets van elkaar afwijken. In ieder geval zijn deze planken uitermate geschikt als schutting, buitenmeubelen, vlonders, bekisting etc.

Verschillende soorten steigerhout

Wanneer u op het punt staat om steigerhout aan te schaffen heeft u de keuze uit twee verschillende soorten planken, namelijk nieuwe of gedroogde steigerplanken. Het verschil tussen deze soorten is het aanwezige vochtgehalte in het hout. Nieuwe steigerhouten planken zijn niet (kunstmatig) gedroogd en hebben vaak een vochtgehalte dat boven de 30% ligt. Dit vochtgehalte hoeft voor buitengebruik geen probleem te zijn, maar houdt bij vers steigerhout in ieder geval wel rekening met een krimp. Voor het gebruik in interieur is het raadzaam de planken eerst een aantal dagen/weken luchtig te laten drogen of te kiezen voor gedroogd steigerhout. Bij direct gebruik van verse nieuwe planken kan er nog lichte krimp optreden.

Het drogen van steigerhout kost tijd en dit zie je dan ook terug in de prijs. Verse planken zijn goedkoper dan gedroogde planken. Als u de krimp van het hout niet erg vindt kan het dus lonen om voor vers steigerhout te kiezen. Hierboven vindt u het assortiment aan verse steigerplanken verkrijgbaar bij De Jong Handelsonderneming.

Wat zijn de voordelen van steigerplanken

Steigerhout is een materiaal dat in het verleden vooral in de bouw gebruikt werd door bouwvakkers om veilig van punt A naar punt B te komen. Tegenwoordig wordt steigerhout echter ook steeds vaker gebruikt voor het maken van tuinmeubels of voor meubels in het interieur. Het grote voordeel van steigerhout is dat deze houtsoort vrijwel onderhoudsvrij is en jarenlang meegaat. Wanneer u de keuze maakt voor steigerhouten planken maakt u dus ook nog eens een duurzame keuze.

Direct uit voorraad geleverd

Wilt u zo snel mogelijk van start gaan met uw eigen project? Dan bent u bij De Jong Handelsonderneming aan het juiste adres. Alle steigerplanken in ons assortiment zijn namelijk direct leverbaar vanuit onze opslag. De opslag van De Jong Handelsonderneming is gevestigd in Achterberg (gemeente Rhenen) en vanuit hier leveren wij door heel Nederland en naar verschillende landen in het buitenland.

In ons assortiment vindt u steigerhouten planken in verschillende lengte-, breedte- en diktematen. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat u voor iedere klus de juiste planken kunt vinden in ons assortiment. Heeft u advies nodig over welke afmetingen het beste bij uw project passen? Dan is het vanzelfsprekend mogelijk om contact met ons op te nemen voor advies op maat.

Nieuw steigerhout koopt u bij De Jong Houthandel

Nieuwe steigerhouten planken koopt u eenvoudig online bij De Jong Hout en Staalhandel. Wij verkopen aan zowel particuliere als zakelijke klanten en leveren het hout tegen aantrekkelijke tarieven op locatie af. Of u nu één steigerplank of 1000 steigerplanken besteld, u profiteert altijd van dit aantrekkelijke bezorgtarief. Bovendien kunnen klanten die grote orders plaatsen profiteren van aantrekkelijke staffelkorting. Liever uw bestelling ophalen? Dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Geef tijdens het bestelproces aan of u uw bestelling thuisbezorgd wilt krijgen of dat u het zelf komt ophalen bij ons magazijn in Achterberg. Heeft u nog vragen over onze steigerplanken? Neem dan gerust contact met ons op.

Veelgestelde vragen over steigerplanken

Waarom steigerplanken kopen bij De Jong Handelsonderneming?

Wij leveren onze steigerplanken direct uit onze eigen voorraad door heel Nederland en België. Dit betekent dat jij je steigerplanken snel in huis zal hebben en natuurlijk altijd tegen een gunstige prijs. Bij grotere aantallen profiteer je van een aantrekkelijke staffelkorting.

Hoe lang gaan steigerplanken mee?

Nieuwe steigerplanken zijn vers en worden niet op een kunstmatige manier gedroogd. Onbehandeld gaat dit hout 5 tot 10 jaar lang mee. Behandelde steigerplanken kunnen meer dan 10 jaar meegaan.

Wat zijn de eigenschappen van steigerplanken?

Steigerplanken zijn duurzaam, onderhoudsvrij en beschikken over een unieke uitstraling. Hiernaast is het makkelijk hout om mee te werken, waardoor deze houtsoort terug te zien is in vele verschillende tuinen en woningen.

Waar gebruik je steigerplanken voor?

Steigerplanken zijn zowel binnen als buiten te gebruiken en lenen zich voor allerlei verschillende projecten. Denk bijvoorbeeld aan het maken van tuinmeubels, maar natuurlijk kan je hier ook prachtige schuttingen, vlonders of bekistingen mee maken.