Douglas vlonderplanken

Filters
15 ProductenPagina 1 van 1

Douglas vlonderplanken

Douglas hout is al diverse jaren enorm populair als tuinhout. Zo ook de vlonderplank! Wij hebben de welbekende vlonderplank in het assortiment van 28 mm dik met 1 zijde een grof profiel en een gladde zijde. Daarnaast ook een geheel glad geschaafde plank van 19 cm breed met afgeschuinde hoekjes voor een superstrak geheel!

Hoe duurzaam is een Douglas vlonderplank?

Douglas heeft een levensduur van 8 tot 15 jaar als het onbehandeld wordt toegepast. Hiermee valt het in duurzaamheidsklasse 3. Hoelang het exact meegaat is geheel afhankelijk van de klimaatomstandigheden waarin het is toegepast, of het grondcontact heeft en hoe het wordt onderhouden. Douglas blijft een naaldhoutsoort, dus blijft kwetsbaar voor langdurig vocht. Er zijn mogelijkheden om de levensduur te verlengen met bijvoorbeeld een Douglas HK-lazuur. Daarnaast blijft het hout mooi op kleur, neemt het minder vocht en vuil op, dus blijven ze langer mooi. Onbehandeld zal het Douglas natuurlijk vergrijzen. Het is uiteraard ook belangrijk om de vlonderplanken schoon te houden. Veeg af en toe uw vlonder even goed schoon met een harde bezig. Gebruik hier eventueel de speciale terrasreiniger bij. Zo heeft u minimaal vuil op uw vlonder en krijgen algen minder kans zich aan te hechten, waardoor de vlonder glad wordt. Probeer nooit een hogedrukreiniger te gebruiken voor het reinigen van Douglas vlonderplanken. Dit is niet goed voor het hout. 

Al met al is Douglas een hele mooie optie voor een houten terras. Als je toch wilt gaan voor een duurzamere optie kies dan voor hardhouten vlonderplanken, of composiet vlonderplanken met een gemiddelde levensduur van 20-25 jaar. 

Montage douglas vlonderplanken

Voor een stevig terras en intensief gebruik raden we aan om minimaal planken van 2.6 cm te gebruiken. Gezien de onderbalken van de vlonder eerder in contact komen met water en minder snel drogen raden wij je aan deze altijd uit voeren in hardhout mits je budget dit toelaat. Zorg sowieso voor voldoende ventilatieruimte onder je vlonder. Voor het bevestigen van Douglas vlonderplanken kun je het beste onze Dynaplus vlonderschroeven gebruiken, of bevestig ze blind met de Hapax onzichtbare vlonderplankhouders.

Meer informatie voor het samenstellen van jouw vlonder? Bekijk onze montage tips!