Geïmpregneerd tuinhout

Bezorgtarieven NL (zie per artikel) - vanaf € 1500,00 franco
 • Bezorgtarief 'Doos' - € 14,50
 • Bezorgtarief 'Colli' - € 37,50
 • Bezorgtarief 'XL-pakket' - € 54,50
 • Bezorgtarief 'XXL-pakket' - € 67,50
Geïmpregneerd tuinhout

Naast dat wij in ons assortiment hardhout en Douglas leveren, hebben wij ook divers assortiment aan geïmpregneerd tuinhout. Dit geïmpregneerde hout wordt vaak toegepast bij de bouw van schuttingen, pergola’s of tuinhuizen. Al onze geïmpregneerde houtsoorten zijn onder KOMO keteldruk geïmpregneerd. Dit betekent dat het hout wordt behandeld met legale verduurzamingsmiddelen. Deze middelen zorgen ervoor dat het hout een geruime tijd meegaat. Bekijk hierboven ons complete assortiment.

Wat is geïmpregneerd tuinhout?

Wij begrijpen het volkomen dat u kiest voor het gebruiken van natuurlijke materialen in uw tuin. Hout is één van de meest gebruikte materialen voor het aanleggen van schuttingen en of het maken van tuinhuisjes. Helaas kan hout, net zoals andere natuurlijke materialen, gaan rotten en gaan slijten. Dit is natuurlijk niet wenselijk, maar gelukkig zijn er manieren om dit proces te vertragen. Eén van deze mogelijkheden is het behandelen van het hout. Dit behandelen heet ook wel ‘impregneren’ en hierdoor kunt u de levensduur van het hout aanzienlijk verlengen. Geïmpregneerd tuinhout kan tot wel 15 jaar meegaan, waardoor u dus zeer lang plezier kunt hebben van vrijwel onderhoudsvrije bouwwerken.

De voordelen

Naast dat het impregneren van hout ervoor zorgt dat de levensduur van het hout verlengd wordt is het ook mogelijk om houtsoorten die eigenlijk niet geschikt zijn voor buitengebruik te impregneren. Door deze houtsoorten te impregneren worden deze wél geschikt voor buitengebruik. Daarnaast heeft het gebruik van geïmpregneerd tuinhout nog andere voordelen, zoals:

 • Door hout te impregneren is het hout onvatbaar voor schimmels en insecten.
 • Hout wat is geïmpregneerd is waterafstotend
 • De impregneermiddelen zijn niet schadelijk voor mensen, dieren en het milieu
 • Door het hout te impregneren wordt het beitsen van het hout overbodig
 • Geïmpregneerd tuinhout is in allerlei verschillende kleuren te schilderen

Verschillende mogelijkheden bij De Jong Hout & Staalhandel

Wij hebben een zeer divers assortiment aan geïmpregneerd hout, zo kunnen wij onder andere het volgende leveren:

 • Geïmpregneerde palen
 • Geïmpregneerde regels
 • Geïmpregneerde balken
 • Geïmpregneerde rabatdelen
 • Geïmpregneerde planken

Geïmpregneerd tuinhout heeft een verwachte levensduur van 10 tot 15 jaar. U kunt tevens bij ons terecht voor de aanschaf van geïmpregneerde poortdeuren en tuinschermen. Houdt er wel rekening mee dat het hout bij aflevering groen van kleur is. Deze groene kleur zal na verloop van tijd verdwijnen en het hout zal dan op een natuurlijke manier gaan vergrijzen. Ons geïmpregneerde hout wordt altijd onder keteldruk geïmpregneerd. Wij doen dit onder keteldruk, omdat het impregneermiddel dan écht in de jaarringen van het hout wordt geperst. Dit zal de levensduur van het hout aanzienlijk verlengen.

Het hout behandelen

Doordat het hout al behandeld is tijdens het impregneerproces is het in principe niet nodig om het hout te behandelen. Toch kan het behandelen van geïmpregneerd tuinhout voordeel bieden. Op den duur zal het hout namelijk gaan vergrijzen doordat het hout onderhevig is aan verschillende weersinvloeden. Wilt u dit voorkomen? Dan raden wij u aan het hout te beitsen óf te behandelen met olie. Wanneer u het hout behandeld met olie zal dit tevens bescherming bieden tegen UV-stralen.

Neem contact met ons op voor meer informatie

Voor vragen is het altijd mogelijk om contact op te nemen met De Jong Hout & Staalhandel. Onze klantenservice is iedere werkdag bereikbaar en zij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden. Bel naar 0317 – 35 82 28 of stuur een e-mail naar [email protected] Wij voorzien u graag van meer informatie over geïmpregneerd tuinhout.