Geïmpregneerd hout

Filters
17 ProductenPagina 1 van 1

Geïmpregneerd hout is misschien wel het mooiste bouwmateriaal dat er is! Het zorgt voor zowel binnenshuis als buitenshuis voor een warme, natuurlijke sfeer. Wil je in de tuin gaan klussen met hout, dan loop je tegen een heikel punt aan, namelijk tegen het feit dat hout snel aangetast en beschadigd kan raken na zware weersomstandigheden. Gelukkig bestaan daarvoor goede oplossingen. Een van die oplossingen is het gebruik van geïmpregneerd hout. We vertellen je hier meer over de voordelen van dit soort hout!

Wanneer kies je voor geïmpregneerd hout?

Er zijn maar weinig houtsoorten die onbehandeld goed bestand zijn tegen weersinvloeden. Voor projecten buitenshuis kom je dan algauw uit bij hardhout. Wil je toch liever werken met een voordeligere houtsoort of een andere houtsoort? Dan is het nodig om voor geïmpregneerd hout te kiezen. Houtsoorten die vaak geïmpregneerd worden, zodat ze geschikt zijn als tuinhout, zijn onder meer vurenhout en grenenhout. Door het hout te behandelen met een impregneermiddel wordt de levensduur verlengd naar 10 tot 15 jaar. Zou je deze houtsoorten niet behandelen, dan gaan ze buiten hooguit 5 jaar mee.

Wat betekent impregneren precies?

Impregneren is een behandelproces voor hout, waardoor de levensduur wordt verlengd. In de webwinkel van De Jong Hout & Staalhandel vind je bijvoorbeeld hout dat onder keteldruk is geïmpregneerd. Dit betekent dat het hout in een grote ketel wordt gelegd, die vacuüm wordt gezogen. Daarna vult men de ketel met een vloeistof, oftewel een impregneermiddel, dat dankzij de druk als het ware in het hout geperst worden. Het impregneermiddel zal hierdoor diep in het hout dringen en een uitstekende bescherming bieden. Het geïmpregneerd hout van De Jong Hout & Staalhandel is bovendien voorzien van het KOMO-keurmerk. Dit betekent dat er alleen goedgekeurde producten van hoge kwaliteit zijn gebruikt voor het impregneerproces.

De voordelen van hout dat geïmpregneerd is

Het mag duidelijk zijn dat het grote voordeel van geïmpregneerd hout is dat je nu buiten houtsoorten kunt gebruiken, die daar anders niet geschikt voor waren en dat dus de levensduur van het hout aanzienlijk wordt verlengd. Echter, brengt impregneren nog meer voordelen met zich mee, namelijk:

  • Het beitsen van het hout is niet meer nodig
  • Voorkomen van schimmels en insecten
  • Het hout wordt er waterafstotend van
  • Niet schadelijk voor mens, dier en milieu
  • Het hout is nu vrijwel onderhoudsvrij

Het impregneren doet overigens niets af aan het mooie uiterlijk van het hout. Ook hoeft dit behandelproces je er niet van te weerhouden om het hout te schilderen in elke gewenste kleur. Kortom, impregneren brengt heel voor voordelen met zich mee.

Onbezorgd bouwen met geïmpregneerd tuinhout

Dankzij geïmpregneerd hout staat niets je meer in de weg om aan de slag te gaan met jouw project. Dit hout kun je gebruiken voor toepassingen, zoals een mooie houten schutting voor meer privacy of een schutting tegen de wind. Of wilde je altijd al een praktisch, maar tegelijkertijd fraai uitziend tuinhuisje? Ook dan is geïmpregneerd hout het perfecte bouwmateriaal. Ook voor een houten terras kun je geïmpregneerde vlonderplanken met een fijn ribbel profiel aanschaffen. Wist je dat je bij De Jong Hout & Staalhandel ook geïmpregneerde Zweedse rabatdelen online kunt bestellen? Met deze delen geef je je schutting of de bekleding van je schuur die ultieme gepotdekselde look. Ze zijn verkrijgbaar in houtkleur, maar ook met een zwarte coating.

Belangrijke aandachtspunten tijdens het klussen

Geïmpregneerd hout is dus al behandeld en daarmee goed beschermd tegen schimmels en houtrot. Misschien wil je alsnog het hout voorzien van een laagje beits of olie. Daarmee kun je de impregnatie en het hout nog beter beschermen. Geïmpregneerd hout kan na verloop van tijd gaan verkleuren en bijvoorbeeld een grijze tint krijgen. Dit kun je voorkomen door het hout te beitsen. Let daarbij wel op dat je middelen gebruikt die geschikt zijn voor hout dat geïmpregneerd is. Niet elke olie of beits is hier namelijk voor gemaakt. Wil je misschien een schutting plaatsen met behulp van geïmpregneerde palen? Dan raden we je aan om deze niet direct in de grond te plaatsen. Je kunt hiervoor beter paalhouders gebruiken, om te voorkomen dat de levensduur van het hout alsnog snel achteruit gaat.

Gemakkelijk tuinhout online bestellen

Je hoeft er niet meer op uit te gaan om geïmpregneerd hout van de beste kwaliteit aan te schaffen. Daarvoor klop je gewoon aan bij de webshop van De Jong Hout & Staalhandel. Het bestelproces is heel gemakkelijk en als jouw materialen op voorraad zijn, dan staan ze binnen een week voor de deur. Daar zorgt onze eigen transportdienst wel voor. Bijzonder eenvoudig en ook nog eens voordelig. Mocht je nu meer willen weten over geïmpregneerd hout is het mogelijk om contact op te nemen met onze deskundige klantenservice.