• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wapeningsstaal - compleet assortiment voor de bouwer!

Wapeningsstaal - compleet assortiment voor de bouwer!

Met meer dan 10 jaar ervaring is de Jong Wapeningsstaal 'de specialist' op het gebied van prefab wapening en bouwstaalmatten. Bouwstaalmatten hebben wij in diverse afmetingen, onbehandeld en gegalvaniseerde bouwstaalmatten. Ook prefab wapeningskorven hebben wij in diverse afmetingen leverbaar uit voorraad. Tevens kunnen wij betonstaal op maat produceren binnen enkele werkdagen. Voor meer info verwijzen wij naar onderliggende pagina's.

Betonwapening

Wapening is een versterking die in beton wordt aangebracht. We spreken dan van gewapend beton. Wapening kan nodig zijn omdat beton wel drukkrachten, maar bijna geen trekkrachten op kan nemen. Deze wapening is vrijwel altijd nodig, omdat in een bouwwerk en andere constructies bijna onvermijdelijk trekkrachten voorkomen.

In een groot deel van de gevallen (99%) zullen stalen betonijzer staven, of netten als wapening worden toegepast. De wapening wordt op een minimale afstand tot de buitenkant van het beton (de betondekking) aangebracht om aantasting te voorkomen. De betondekking is voorgeschreven in normen, veelal 30 of 35 mm en is afhankelijk van de toepassing van de constructie. de Jong Wapeningsstaal heeft ook diverse dekkingsafstandhouders uit voorraad leverbaar.

Lees meer