Prijsstijgingen

De situatie in Oekraïne is vreselijk! Het houdt de hele wereld bezig momenteel. Onze gedachten gaan uit naar de mensen die getroffen worden door deze situatie. 

Oekraïne en Rusland zijn samen van groot belang voor de Europese markt, zowel op het gebied van hout als (wapenings)staal. 

Helaas zien wij over vrijwel ons hele assortiment prijsstijgingen, maar laten we dit relativeren met bovenstaande zolang we hier nog in vrijheid leven. 

Staal
Vooral de staalprijzen lopen momenteel hard op. De prijzen van de energie, brandstof, schroot en transport stijgen momenteel heel sterk. Dit alles is nodig voor de productie van wapeningsstaal. Daarnaast komt er veel staal uit Rusland en Oekraïne. De verwachting is dat de prijs de komende tijd door zal blijven stijgen. Op dit moment zijn er nog geen tekorten, maar wanneer de situatie in Oekraïne lang aanhoudt kan dit veranderen. 

Hout
Ook in het hout zijn de eerste verhogingen weer doorgevoerd. In eerste instantie door de stijgende brandstof en energieprijzen. Daarnaast wordt er een groot volume hout ingekocht in Rusland en Oekraïne wat nu niet afkomt. Hierdoor krijgen de Europese zagerijen meer vraag wat zorgt voor stijgende prijzen.

Kortom, heb je materiaal nodig? Wacht niet te lang met bestellen! De prijzen zullen de komende periode doorstijgen.

Wij houden je op de hoogte!