Kant en klaar haag

De kant en klaar haag van Mobilane is een voorgekweekte haag die onmiddellijk op natuurlijke wijze privacy geeft. De kant en klaar haag is een ideaal alternatief voor een houten schutting, stenen erfafscheiding of om direct een object uit het zicht te onttrekken. De hagen van De Jong Houthandel zijn leverbaar als Hedera Hibernica en Hedera Helix Woerner. Een kant en klaar haag plant je meestal in een paar uur tijd, ongeacht het seizoen (met uitzondering van de vorstperiodes). Voor plaatsing tegen een bestaande wand heeft u alleen wandbeugels nodig. Voor ‘losse’ plaatsing, zoals bij een erfafscheiding, heeft u schuttingpalen en speciale bevestigingsbeugels nodig.

Kant en klaar haag – systeem

De kant en klaar haag wordt gekweekt in een gegalvaniseerd gaaspaneel van 5 mm dik. Onderaan het gaaspaneel zit de kweekbak. De kweekbak bestaat uit een omgezet gaaspaneel met kunststof verwijderbare delen. De tweedelige kunststof bak kunt u van twee zijden verwijderen tijdens het planten van de haag. Als u de kant en klaar haag van Mobilane gebruikt is de kweekbak gemaakt van biologisch afbreekbare kokosvezels. Na de plaatsing van de Kant & Klaar Haag verteert deze bak binnen één tot twee jaar, afhankelijk van de grondsoort, voeding- en vochtigheidsgraad.

Het plaatsen van de schutting

U kunt zelf gemakkelijk aan de slag met het plaatsen van de Hedera schutting. Graaf als eerst een sleuf waar de haagbak in past. De sleuf moet ongeveer 30 cm breed zijn en 20 tot 25 cm diep. Houdt er rekening mee dat je de bovenkant van de bak net 1 cm onder de grond moet plaatsen.

Zodra u de haagbak in de grond heeft geplaatst gaat u daarna aan de slag met het plaatsen van de palen. Plaats de palen met een hart op hart afstand van 130 cm en in een rechte lijn. Daarna plant u de hagen tussen de palen. Zorg ervoor dat er een goede grond onder de bak van de haag ligt en vul de haag daarna goed aan met tuinaarde.

Heeft u de hagen tussen de palen geplant bevestig dan de beugels aan de binnenkant van de palen. Klik daarna de beugels vast aan het raster van de haag. Stamp als afsluiting de grond rondom de haag goed aan en zorg ervoor dat u de haag voldoende water geeft (vooral in het voorjaar en in de zomermaanden).

Hedera schutting zelf samenstellen

Uiteraard is het ook mogelijk tegen een lager budget zelf uw Hedera schutting samen te stellen. Wij hebben een groot assortiment betongaas, schuttingpalen en losse Hedera planten. Wij hebben deze materialen in verschillende prijzen. Kijk op de pagina Betongaas Schutting om uw Hedera schutting zelf samen te stellen met losse materialen. Heeft u extra advies nodig om de schutting zelf samen te stellen? Dan is het uiteraard mogelijk om contact op te nemen met ons voor advies.

Uw haag online bestellen

Uw Hedera kant en klaar haag besteld u eenvoudig online bij De Jong Houthandel. Bestel meteen de bijbehorende bevestigingsbeugels en palen mee, zodat u direct aan de slag kunt. Naar keuze kiest u voor bezorging bij u thuis of afhalen bij ons bedrijf in Achterberg. Heeft u nog vragen over onze hagen? Neem gerust contact met ons op voor overleg. Heeft u andere vragen over onze producten of bent u benieuwd waar wij u allemaal mee van dienst kunnen zijn? Dan is het natuurlijk ook altijd mogelijk om contact met ons op te nemen. De Jong Hout en Staalhandel, uw specialist op het gebied van een kant en klaar haag en meer.