PVC en toebehoren

Filters
0 ProductenPagina 1 van 1

Om je infiltratie aan te leggen heb je diverse materialen nodig voor de installatie. Uiteraard hebben wij de essentiële onderdelen in het assortiment en daarnaast de meest gangbare PVC afvoerbuizen en koppelingen. 

Geotextiel 
Het is belangrijk dat het volledige Drainstabiel® pakket ingepakt is met Non-woven geotextiel. Dit textiel heeft een zandkerende, maar waterdoorlatende werking.

Zand- en bladvangput
Per verticale HWA buis gebruik je 1 put. Vuil stroomt via de ene zijde de put in en het bezinksel verzameld zich onderin de put. Dankzij het filter zal enkel schoonwater in het infiltratiesysteem terecht komen. Het filter is afneembaar waardoor de put vrij toegankelijk is om het bezinksel te verwijderen. Wij raden aan dit minimaal 1 maal per kwartaal te doen. Vanaf de regenpijp naar de put werk je met Ø110 mm PVC, vanaf de put naar de infiltratie werk je met Ø125 mm PVC.

Doorvoer met tegenflens
Deze doorvoer is speciaal geschikt om te bevestigen aan het geotextiel met de speciale tegenflens. Je bevestigt de doorvoer eerst op het doek (geschroefd) en snijd dan de opening in de doorvoer open. Gebruik per verticale HWA buis 1 doorvoer en zand- en bladvangput.

Bladscheider
Voor diverse afmetingen regenpijpen zijn bladscheiders verkrijgbaar. Hiermee worden grote bladeren al uitgefilterd, want minder bezinksel geeft in de zand- en bladvangput.

Draintab
Om de infiltratie schoon te houden en te beschermen tegen dichtgroei is het van belang dat er 1 maal per kwartaal een Draintab tablet word toegediend per 10 m3 Drainstabiel®. Dit kan eenvoudig bij het reinigen van de zandvangput. De tablet kun je toedienen via de zandvangput.

PVC
Om van je regenpijp, onder maaiveld naar de zand- en bladvangput te gaan, maar ook van de put naar het Drainstabiel® pakket hebben wij PVC in het assortiment. Van de regenpijp naar de put werk je met Ø110 mm, vanaf de put naar het Drainstabiel® pakket werk je met Ø125 mm. De doorvoer op het Geotextiel kun je aansluiten met een bocht Ø125.

Aansluiting van Drainstabiel zien in de praktijk?