Drainstabiel® - de infiltratieoplossing voor iedereen!

Filters
0 ProductenPagina 1 van 1

Regenwater infiltreren met Drainstabiel®

Maak kennis met deze unieke methode om met een circulair, milieuvriendelijk product regenwater op een ecologisch verantwoorde wijze af te voeren, op te slaan en eventueel te (her)gebruiken. Het toekomstdoel is om regenwater te bergen op de plaats waar het valt. Dit om het riool te ontlasten en beter voorbereid te zijn op de toekomst en bij te dragen aan een betere klimaatadaptie. Drainstabiel® is een milieuvriendelijk, stabiele manier om water te ontkoppelen. In tegenstelling tot kunststof infiltratiekratten is Drainstabiel bestand tegen hoge belastingen bij minimale dekking waardoor de toepassing erg breed is. Bij een hoog grondwaterpeil kan er ook een dunne laag, over een groter oppervlak worden aangebracht, bijvoorbeeld onder een bestraat buitenterrein, een oprit of rijweg. Je hebt dan zelfs een dubbele werking! Drainstabiel® is dan ook de vervanger van puingranulaat wat een besparing oplevert!

Wat is Drainstabiel®?

Drainstabiel® is gemaakt van gerecycled betongranulaat 20/40 mm. Het is gezeefd, gesorteerd, gewassen en voorzien van een gepatenteerde coating. De coating is biologisch en voorkomt het dichtgroeien van de infiltratie. Drainstabiel® slijt nagenoeg niet en heeft oersterke eigenschappen zoals vormvastheid en een grote haakweerstand. Hierdoor is het bestand tegen de zwaarste belastingen. Een unieke eigenschap vergeleken met andere infiltratiemethoden! Drainstabiel® is uitvoering getest, download hieronder de beschikbare rapporten:

Drukproef: Download hier
Kwaliteitskeuring: Download hier 

Waarom leg ik mijn infiltratie aan met Drainstabiel®?

  • STABIEL - Drainstabiel® is een robuuste en zeer sterke oplossing. Het is zo sterk dat het met zwaar verkeer kunt belasten, zelfs bij een minimale dekking van enkele centimeters.
  • 40% BERGINGSCAPACITEIT - Na een regenbui word het hemelwater (tijdelijk) opgeslagen. Je kunt zelf bepalen wat je met het water doet. In 1 m3 Drainstabiel® kun je 400 liter water bergen.
  • DUURZAAM - Drainstabiel® bestaat uit gerecycled materiaal, voorzien van een gepatenteerde coating. De coating is biologisch en voorkomt het dichtgroeien van de infiltratie. Drainstabiel® slijt nagenoeg niet en heeft oersterke eigenschappen zoals vormvastheid en een grote haakweerstand. Hierdoor is het bestand tegen de zwaarste belastingen. Een unieke eigenschap ten opzichte van andere infiltratiemethoden!
  • ECOVRIENDELIJK - Door gebruik te maken van recyclebare materialen zijn er vrijwel geen nieuwe materialen benodigd om het product te vervaardigen. Hierdoor wordt het milieu maximaal ontzien en worden grondstoffen gespaard. Bestaande grondstoffen worden ingezet voor een nieuw doel.
  • KLIMAATADAPTIE - Door water te bergen waar het valt dragen helpen we mee aan een schonere leefomgeving en betere klimaatadaptie.

Drainstabiel® bestellen

Wij leveren Drainstabiel® in 'slimme Big Bags'. De Big Bag is meteen zand-kerend en waterdoorlatend. Alleen de bovenzijde hoeft dan nog afgedekt te worden met geotextiel. Op deze manier kun je slim, maar vooral snel je infiltratie aanleggen. Als je een dunnere laag aanlegt i.v.m. een hogere grondwaterstand kun je uiteraard het materiaal uit de Big Bags storten. Het is wel van belang dat het pakket Drainstabiel® geheel ingepakt is in het geotextiel. Voor grote projecten is het ook mogelijk om Drainstabiel® los gestort te bestellen. Dit is mogelijk vanaf een minimale hoeveelheid van 15 m3. Neem contact op voor een offerte op maat, afhankelijk van de hoeveelheid en los locatie.

Welke materialen heb ik nodig voor een infiltratie met Drainstabiel®?

Naast Drainstabiel® hebben wij een divers assortiment aan PVC en hulpstukken om de infiltratie aan te leggen. Onderstaande onderdelen zijn echter essentieel bij het aanleggen van een duurzame infiltratie:

  • Geotextiel - Het is belangrijk dat het volledige Drainstabiel® pakket ingepakt is met Non-woven geotextiel. Dit textiel heeft een zandkerende, maar waterdoorlatende werking.
  • Zand- en bladvangput - Per verticale HWA buis gebruik je 1 put. Vuil stroomt via de ene zijde de put in en het bezinksel verzameld zich onderin de put. Dankzij het filter zal enkel schoonwater in het infiltratiesysteem terecht komen. Het filter is afneembaar waardoor de put vrij toegankelijk is om het bezinksel te verwijderen. Wij raden aan dit minimaal 1 maal per kwartaal te doen.
  • Doorvoer met tegenflens - Deze doorvoer is speciaal geschikt om te bevestigen aan het geotextiel met de speciale tegenflens. Je bevestigt de doorvoer eerst op het doek (geschroefd) en snijd dan de opening in de doorvoer open. 
  • Bladschieder - Voor diverse afmetingen regenpijpen zijn bladscheiders verkrijgbaar. Hiermee worden grote bladeren al uitgefilterd, want minder bezinksel geeft in de zand- en bladvangput.
  • Draintab - Om de infiltratie schoon te houden en te beschermen tegen dichtgroei is het van belang dat er 1 maal per kwartaal een Draintab tablet word toegediend per 10 m3 Drainstabiel®. Dit kan eenvoudig bij het reinigen van de zandvangput. De tablet kun je toedienen via de zandvangput.

Aansluiting van Drainstabiel zien in de praktijk?