Betonplex

Filters
4 ProductenPagina 1 van 1

Meer weten over betonplex? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Het is gemakkelijk om in de bouwmarkt al snel door de bomen het bos niet meer te zien. De keuze aan materialen is groot en het is soms lastig om te bepalen wat je nu echt nodig hebt. Daarom lichten we hier een van die materialen uit. Wat zijn betonplex-platen nu precies en wat kun je hiermee? We vertellen je onder andere waar het van gemaakt is en meer over de uiteenlopende toepassingen. Is dit precies wat je nodig hebt? Dan kun je het gemakkelijk online bestellen en snel laten bezorgen. Lees snel verder.

In de kijker: betonplex

De platen zijn in eerste instantie gemaakt voor het bekisten van betonconstructies. Door de unieke eigenschappen van betonplex hecht het beton niet aan deze platen. De buitenlaag is namelijk glad en is daardoor gemakkelijk schoon te maken. Dit zorgt ervoor dat je de platen gewoon kan hergebruiken. Hierdoor kun je besparen op de kosten. Veel klussers zagen in dat door deze gunstige eigenschap en vele andere prettige eigenschappen, zoals krasvastheid, slagvastheid en watervastheid, deze platen ook geschikt waren voor andere toepassingen. Daarover later meer. Laten we eerst eens gaan kijken naar waar betonplex van is gemaakt.

Waar is het van gemaakt?

Betonplex is een plaat die gemaakt is van hout, dat (deels) watervast verlijmd is, in de vorm van een multiplexplaat. Er kunnen hiervoor verschillende soorten hout gebruikt worden. Wat deze plaat echter zijn typische kenmerken geeft, waardoor het geschikt is voor de bekisting van beton, is de coating aan de buitenkant. De platen van De Jong Hout & Staalhandel zijn waterdicht en glad gemaakt met een zogeheten fenolharscoating. Wil je de platen echter geheel waterdicht maken, dus ook aan de zaagkanten? Dan dien je deze te behandelen met een speciale randsealer.

Verschillen in houtsoort en prijs

Wanneer je op zoek gaat naar betonplex, dan zal je merken dat de prijzen uiteenlopen. Dat heeft meestal te maken met de houtsoort die er is gebruikt. Een veelgebruikte houtsoort voor deze platen is berkenhout. Dit hout is van hoogwaardige kwaliteit en uitstekend waterdicht verlijmd. Deze platen gaan dan ook lang mee. Een andere houtsoort die vaak verwerkt wordt in betonplexplaten is populierenhout. Dit hout is iets minder sterk en iets minder watervast. Deze platen gaan om die reden dan ook minder lang mee. Is dat geen probleem voor jouw klus of bouwproject? Dan is dit een goede optie en een mooie manier om geld te besparen, want platen van populierenhout zijn aanzienlijk voordeliger.

Andere interessante toepassingen

Zoals we hierboven al verklapten, is betonplex niet alleen geschikt voor het bekisten van beton. Er zijn ook andere interessante toepassingen. Wil je bijvoorbeeld een vloer in een voertuig bekleden? Dan kunnen deze platen uitkomst bieden. Denk hierbij onder meer aan bestelwagens, aanhangers, caravans en paardentrailers. Daarnaast kunnen deze platen ook interessant zijn voor het bouwen van dierenverblijven, zoals honden- of konijnenhokken. Maar dat niet alleen, we zien ook dat deze platen steeds populairder zijn voor het vervaardigen van werkbladen in keukens of voor het maken van meubels. Wil je weten of dit materiaal geschikt is voor jouw klus? Vuur je vragen dan gerust af op de vakmensen van De Jong Hout & Staalhandel.

Sterke platen met antislip

In het assortiment van De Jong Hout & Staalhandel vind je speciale betonplex met niet alleen een gladde kant, maar ook met een zijde met reliëf. Waar dit uitstekend voor is, is voor de bekleding van voertuigen. Daarnaast kunnen deze platen ook heel goed gebruikt worden voor de vloeren van platforms en tribunes. De houten multiplexplaat is aan beide kanten voorzien van een fenolcoating, die voor veel stevigheid zorgt. Echter, heeft het aan een kant een bruine antislip-laag of zogeheten ‘wiremesh’. Zo vind je in de webwinkel van de houthandel een berken betonplex antislip met de afmetingen 125 x 250 cm of 153 x 305 cm. Je kunt deze platen bestellen in uiteenlopende diktes.

Heb je stevige betonplex-platen nodig?

Dan hoef je niet meer verder te zoeken. In de webshop van De Jong Hout & Staalhandel vind je alles wat je nodig hebt. Dit materiaal is bij ons verkrijgbaar in verschillende varianten en maten. Wil je het indringen van vocht zoveel mogelijk beperken, ook na zagen en boren, vergeet dan niet om meteen ook een randsealer te bestellen. Het is een aanrader om boorgaten en zaagranden steeds twee keer te behandelen voor een optimale bescherming tegen vocht. Doe hier meteen online je bestelling, dan wordt het bouwmateriaal binnen 6 dagen bezorgd. Het is ook mogelijk om op afspraak het betonplex op te komen halen in Achterberg bij Rhenen.